Pastaile se curata se taie marunt si se pun la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita sare. Se lasa la fiert la foc iute 5-6 min si apoi se trec pe sub jet de apa rece pentru a se opri fierberea.
Sosul se prepara din smantina care se freaca cu zeama de lamaie, sare, piper, praf de usturoi (optional).
Intr-un bol de sticla se amesteca rosiile taiate cubulete cu pastaile si sosul de smantina.
Intr-un litru de apa se pune otetul. Cind apa fierbe se da drumul la ou (de preferat de a se sparge oul intr-o cana si a se lasa sa cada usor in apa) si se lasa 3-4 min pina se incheaga albusul, iar galbenusul sa ramana moale si se scoate cu paleta.
Se aseaza pe farfurie un strat de salata preparata si pe deasupra se pune oul fiert. Apoi se presara, marar patrunjel si cascavalul ras.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii