autor:

kok miori

» » Retete vegetariene

Salata de paste cu legume si brinza sarata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
8 rosii, 2 vinete, 3/4 pahar ulei de masline, 6catei de usturoi taiati felioare, sare, 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente, 2 linguri frunze de oregano proaspete, 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi, 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie rosiile in patru felii se aseaza pe o tava si se toarna pe ele 1/2 de pahar ulei de masline si se da la cuptor incalzit dinainte la 170 de grade pina cind rosiile incep sa se inmoaie si se scot afara.
Vinetele se spala si se taie felii subtiri se toarna restul uleiului se presara putina sare si deasemeni se coc aproape 20 de minute pina cind se rumenesc(vinetele absorb uleiul daca mai au nevoie de putin ulei in timpul coacerii se adauga).
Dupa ce vinetele sau copt se pregateste salata
Se amesteca pasta fiarta cu rosiile si vinetele se adauga brinza si sosul pesto si bineinseles frunzele de oregano.(daca n-aveti proaspete se poate presara oregano uscat). O salata gustoasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu legume si brinza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

16 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca are prea mult ulei.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Vinetele se taie rondele se stropesc cu ulei si se coc in cuptor ca si rosiile la 170 de grade pina se rumenesc. Se pot praji vinetele in baie de ulei -dar dupa mine este prea gras si in cuptor este mai sanatos

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Nu prea am inteles cu vinetele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 rosii
  • 2 vinete
  • 3/4 pahar ulei de masline
  • 6catei de usturoi taiati felioare
  • sare
  • 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente
  • 2 linguri frunze de oregano proaspete
  • 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi
  • 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca are prea mult ulei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegana)