autor:

kok miori

» » Retete vegetariene

Salata de paste cu legume si brinza sarata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
8 rosii, 2 vinete, 3/4 pahar ulei de masline, 6catei de usturoi taiati felioare, sare, 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente, 2 linguri frunze de oregano proaspete, 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi, 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie rosiile in patru felii se aseaza pe o tava si se toarna pe ele 1/2 de pahar ulei de masline si se da la cuptor incalzit dinainte la 170 de grade pina cind rosiile incep sa se inmoaie si se scot afara.
Vinetele se spala si se taie felii subtiri se toarna restul uleiului se presara putina sare si deasemeni se coc aproape 20 de minute pina cind se rumenesc(vinetele absorb uleiul daca mai au nevoie de putin ulei in timpul coacerii se adauga).
Dupa ce vinetele sau copt se pregateste salata
Se amesteca pasta fiarta cu rosiile si vinetele se adauga brinza si sosul pesto si bineinseles frunzele de oregano.(daca n-aveti proaspete se poate presara oregano uscat). O salata gustoasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu legume si brinza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca are prea mult ulei.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Vinetele se taie rondele se stropesc cu ulei si se coc in cuptor ca si rosiile la 170 de grade pina se rumenesc. Se pot praji vinetele in baie de ulei -dar dupa mine este prea gras si in cuptor este mai sanatos

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Nu prea am inteles cu vinetele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 rosii
  • 2 vinete
  • 3/4 pahar ulei de masline
  • 6catei de usturoi taiati felioare
  • sare
  • 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente
  • 2 linguri frunze de oregano proaspete
  • 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi
  • 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca are prea mult ulei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu mustar si patrunjel