autor:

kok miori

» » Retete vegetariene

Salata de paste cu legume si brinza sarata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
8 rosii, 2 vinete, 3/4 pahar ulei de masline, 6catei de usturoi taiati felioare, sare, 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente, 2 linguri frunze de oregano proaspete, 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi, 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie rosiile in patru felii se aseaza pe o tava si se toarna pe ele 1/2 de pahar ulei de masline si se da la cuptor incalzit dinainte la 170 de grade pina cind rosiile incep sa se inmoaie si se scot afara.
Vinetele se spala si se taie felii subtiri se toarna restul uleiului se presara putina sare si deasemeni se coc aproape 20 de minute pina cind se rumenesc(vinetele absorb uleiul daca mai au nevoie de putin ulei in timpul coacerii se adauga).
Dupa ce vinetele sau copt se pregateste salata
Se amesteca pasta fiarta cu rosiile si vinetele se adauga brinza si sosul pesto si bineinseles frunzele de oregano.(daca n-aveti proaspete se poate presara oregano uscat). O salata gustoasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu legume si brinza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bomboane cu quinoa

Bomboane cu quinoa

Quinoa fiarta si racita am pus-o in vasul robotului . Peste ea am pus mierea, curmalele,migdalele,

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Prajitura cu nuca si dovleac

Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura. Nuca

16 voturi    8 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca are prea mult ulei.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Vinetele se taie rondele se stropesc cu ulei si se coc in cuptor ca si rosiile la 170 de grade pina se rumenesc. Se pot praji vinetele in baie de ulei -dar dupa mine este prea gras si in cuptor este mai sanatos

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Nu prea am inteles cu vinetele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 rosii
  • 2 vinete
  • 3/4 pahar ulei de masline
  • 6catei de usturoi taiati felioare
  • sare
  • 250 gr pasta inainte de fiert -fiarta al dente
  • 2 linguri frunze de oregano proaspete
  • 4linguri de brinza sarata -telemea sau de oi taiata cuburi
  • 4 linguri sos de pesto pregatit inainte-comert

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca are prea mult ulei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Varza de Bruxelles cu orez si sos