Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1/2 kg. prune negre, 1/2 kg. boabe de struguri albi si negri, 200 gr. zahar tos, 1 lingurita margarina, 250 ml. vin, zahar vanilat, scortisoara
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat, vinul se fierbe cu scortisoara si zahar vanilat, apoi se adauga restul de zahar tos. Cu acest sos se oparesc fructele (prunele se curata de simburi in prealabil, iar daca sint mari se taie felii). Imediat se adauga zaharul ars, fierbinte. Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire.
Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire. Salata se poate orna cu frisca sau inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de prune si struguri cu sos de vin" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de fructe
Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita
4 voturi
5 comentarii
30 min
Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate.
55 voturi
23 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Super !