Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de quinoa cu dovleac, salata verde si nuci

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 2 căpăţâni de salată verde;
  • 1 dovlecel;
  • 4 linguri de quinoa;
  • 1 şalotă sau mai cunoscută in zona noastră ca haşmă(o găsiţi în pieţe -se cultivă în grădinile din Bihor)
  • sâmburii de la 6 nuci;
  • 5-6 rămurele de mărar;
  • 1 ardei mic roşu;
  • 1 lingură de oţet din orez;
  • 1 lingură de ulei de masline;
  • 1 linguriţă de piper roşu şi negru;
  • sare, după gust.

Mod de preparare

Spălaţi salata verde, dovleacul, ardeiul, mărarul şi quinoa; curăţaţi şalota şi o spălaţi. Tăiaţi dovlecelul cubuleţe, puneţi sare peste el şi îl lăsaţi 15 minute să se înmoaie. Puneţi, intre timp, quinoa la fiert, în apă cu un praf de sare pentru 10 minute.

Cubuleţele de dovleac le scurgeţi de apă şi le puneţi pe o tavă, in cuptor, la gril, pentru 5 minute, pentru a deveni crocante în exterior.

Până se fierbe quinoa şi se face dovlecelul, tăiaţi ardeiul şi şalota - julien (fideluţă), tocaţi mărarul şi rupeţi sau tăiaţi mărunt salata verde şi sâmburii de nucă.

Când quinoa s-a fiert, o stoarceţi de apă, o aşezaţi în bol alături de salata verde, ardeiul roşu, şalota, dovlecelul scos din cuptor, mărarul, sâmburii de nuci, uleiul de măsline, oţetul din orez şi piperul. Amestecaţi, gustaţi, apoi, dacă mai necesită, adăugaţi sare ţinând cont de faptul că aţi pus sare în apa în care a fiert quinoa şi pe cubuleţele de dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise