autor:

IONELA

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
vinete, ceapa, ulei, maioneza, sare, rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe o tabla de fier sau intr-o tava in cuptorul incins.Dupa ce s-au copt se pun intr-un vas cu apa rece,se curata si se pun pe un blat de lemn la scurs.Dupa ce s-au scurs se toaca bine,bine,se adauga ceapa tocata marunt,si se amesteca bine adaugand treptat uleiul si maioneza,pana devine ca o pasta,punem sare dupa gust si gata .Se aseaza pe un platou sau farfurie cu felii de rosii deasupra si se baga in frigider.Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
salata de vinete

salata de vinete

se spala vinetele si se baga la cuptor.intre timp se ia galbenusul de ou,uleiul si mustarul si se

7 voturi    7 comentarii
40 min
Salate reci
Salata de vinete cu chimen

Salata de vinete cu chimen

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca . Curatam si taiem ceapa

6 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Un deliciu...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Foarte buna salata de vinete mai ales cu maioneza. Multumesc pentru secretul cu apa rece, nu l-am stiut.

  • Fara foto

    ionela , 06 septembrie 2009

    Da, SIDY, le bag in apa rece si ca sa iasa albe se dau sub jet de apa rece. Eu asa am invatat la scoala, asa fac. Fiecare le prepara cum vrea si cum stie, nu trebuie sa se supere nimeni, nici LIVIA, care spune ca aceasta reteta este boala curata - ia sa isi faca cum vrea reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Dar este o salata, ce e de mirare ca se adauga zeama de lamaie? Eu acressc cu putin otet. Incercati sa vedeti ca e foarte buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Buna rau, salata de vinete si daca mai pui in ea si un ardei capia rosu copt,este o delicatesa deja.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Buna rau, salata de vinete si daca mai pui in ea si un ardei capia rosu copt,este o delicatesa deja.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Buna rau, salata de vinete si daca mai pui in ea si un ardei capia rosu copt,este o delicatesa deja.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Vara pregatesc vinetele fara maioneza, iarna cu maioneza. Si eu pun uneori zeama de lamaie in maioneaza, sunt f bune, mai ales cand sunt multe aperitive la mese festive. Vinetele sunt grele cu maioneza, dar daca se adauga zeama de lamaie devin mai usoare la digerat. Obicee si obicee!

    • Fara foto

      lulucea , 30 august 2009

      Hei, sidy, unde ai auzit, sa pui lamaie in salata de vinete? Nici macar in maioneza nu pui lamaie.

    • Fara foto

      gheorghiu livia , 29 august 2009

      Asa cum a fost prezentata reteta este boala curata; vinetele se coc la foc iute ca sa iasa albe si se lasa la scurs cateva ore si dupa aceea se prepara

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Salata de vinete e printre preferatele mele...nu folosesc galbenus,pun numai ulei,ceapa si putin mustar

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Foarte gustoasa salata de vinete in orice anotimp. Eu o prefer mai "light", adica adaug un galbenus de ou crud in loc de maioneza.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      "..Dupa ce s-au copt se pun intr-un vas cu apa rece.." Am inteles eu bine ??? Le bagi in apa vinetele coapte ???? La sfarsit eu adaug putina zeama de lamaie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Arata bine salata ta...In general imi place salata de vinete atat cu maioneza cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Vinete cu branza-aperitiv
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania