autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Salata de vinete cu susan

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2010

Ingrediente
3 vinete(eu am avut in congelator-cam 300g), 1 dovlecel, 1 ceapa, 1 canita de ulei(cam 80-100 ml), 50 g susan, sare., Pt decor crengute de patrunjel sau marar, rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Daca nu aveti vinete la congelator, atunci coaceti vinetele, le curatati, le tocati si le puneti intrun castron.
Acum intrun vas cu apa clocotita opariti dovlecelul, necuratat timp de cateva minute(5). Dupa racire indepartati coaja, tocati dovlecelul marunt si adaugati-l peste vinete, amestecati cu uleiul picurat putin cate putin, potriviti de sare, adaugati ceapa razuita sau taiata f. fin, amestecati iar. Deasupra presarati susanul pe care l-ati rumenit usor intro tigaie. Asezati pe o farfurie, ornati cu frunze de patrunjel si marar alaturi de felii de rosii, serviti cu paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se pun

17 voturi    19 comentarii
45 min
Salate de legume
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii rotunde putin mai grosute. Ouale se bat bine

10 voturi    11 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Mie imi place susanul mi-a placut combinatia, sper sa va fie pe plac.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    O voi incerca si eu,cred ca e super !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Foarte interesanta reteta am sa incerc si eu.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Interesanta idee cu susanul ! Susanul l-am intalnit cu precadere in retetele arabesti !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Ramona, te sfatuiesc atunci cand iti propui sa gatesti vinete, sa incerci pe o cantitate mai mica si in acest fel, sa vezi daca are trecere. Mie personal, imi place susanul, de aceea mi-au placut si vinetele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Un deliciu!o voi incerca cat de curand,e de nota 10!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Cely, apreciererile tale imi dau curaj, multumesc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Interesanta ideea. Cred ca e o combinatie reusita. Toate retetele tale sunt apetisante.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Chiar ma bucur, as vrea sa o vad incercata si prezentata de tine, stii ca te apreciez si apreciez felul in care prezinti preparatele, te pup.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Excelenta idee si reteta, imi place f mult !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete(eu am avut in congelator-cam 300g)
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 canita de ulei(cam 80-100 ml)
  • 50 g susan
  • sare.
  • Pt decor crengute de patrunjel sau marar
  • rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mie imi place susanul mi-a placut combinatia, sper sa va fie pe plac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci champignon la cuptor