autor:

husni

» » Aperitive

Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
-cca 350 g vinete, -cca 250 g rosii, -3-4 catei de usturoi(batut), -1-2 ardei iute, -cca2 linguri ulei de masline, -sare(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se lasa cam 20 minute.Apoi,se spala,se usuca,se prajesc;in acelasi ulei,se prajeste si ardeiul iute..Vinetele si ardeiul iute se pun,apoi,pe un servetel absorbant.
Pe urma se prajesc rosiile,asa:intr-o tigaiese pune uleiul de masline(cele 2 linguri),apoi se pun rosiile,taiate in jumatate,cu coaja,cu gura-n jos.
Se lasa pe foc,acoperite,pina se prajesc pe o parte(si se inmoaie);cind sint moi,li se scoate coaja(nu se ia tigaia de pe foc),apoi se intorc;de-acum,rosiile se prajesc neacoperite,pina cind nu mai au zeama.
Usturoiul,crud,se bate;se bat,apoi,vinetele(prajite),
ardeiul iute(prajit,fara coaja si seminte);pe urma se bat rosiile.
Pe urma,totul se amesteca(rosiile se pun impreuna cu uleiul in care au fost prajite);se potriveste de sare.
Se serveste rece,pe piine(ca salata de vinete coapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete prajite(specific arabesc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
FASOLE CU CIUPERCI

FASOLE CU CIUPERCI

Punem fasolele peste noapte la umflat intr-o cratita cu apa. La un volum de fasole 3 volume de apa

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Cureti dovlecei de coaja, ii tai pe lungime in jumatati si ii scobesti de miez pe care nu-l arunci.

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    O bunatate! Am mai facut salata de vinete, dar fara rosii prajite... am sa incerc neaparat reteta ta! Merci :-)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Superdelicioasa! Mihaela

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Oau...,ce bunatate!!!Trebuie sa o incerc neaparat...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Placut si gustos! Felicitari!

    • Fara foto

      irina , 13 ianuarie 2010

      am sa o fac cat de curand si dupa iti spun cum a fost apreciata dar cred ca e buna buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      foarte reusita reteta

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte gustoasă, îmi place sigur!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Delicios. Am sa fac si eu. Cu siguranta e pe gustul meu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      cred ca e goarte gustoasa si picanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -cca 350 g vinete
  • -cca 250 g rosii
  • -3-4 catei de usturoi(batut)
  • -1-2 ardei iute
  • -cca2 linguri ulei de masline
  • -sare(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

O bunatate! Am mai facut salata de vinete, dar fara rosii prajite... am sa incerc neaparat reteta ta! Merci :-)

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Dovlecei la gratar cu telemea si menta