autor:

Mihaela11

» » Retete de post

" Bagleh"-Mancare de laptuci -Specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -750 gm laptuci, -2 rosii de marime medie, oparite si decojite., -1 ceapa de marime medie taiata marunt, -4 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper prospat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza.
Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat.
Rosiile se taie marunt.
Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se caleste ceapa , pana ia o culoare aurie.
Se adauga laptucile taiate, rosiile ; se potriveste de sare si piper.
Se fierbe la foc mic cca 15 minute.
Se consuma calda langa mancaruri cu orez, ficat prajit sau simplu doar cu lipie araba ca fel principal.
Este foarte aromata si acrisoara.
Trebuie mentionat ca nu trebuie puse prea multe rosii , deoarece nu dorim sa iasa foarte acra salata.
Exista variante in care la ultimele clocote, se adauga o jumatate de cana de orez fiert( in apa cu sare si ulei 20 de minute), tocmai pentru a nu fii foarte acra salata.
Pofta buna!
Este o mancare specifica regiunii Yaffa-Palestina si se consuma atat ca fel principal cu lipie araba asa cum se vede in fotografii, cat si ca garnitura langa alte mancaruri; eu am servit-o cu ficatei de pui prajiti si cartofi arabesti"m'farakeh".
Daca ti-a placut reteta noastra "" Bagleh"-Mancare de laptuci -Specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru

2 voturi    2 comentarii
2h 40 min
Retete de post
Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu lamaie

1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de

6 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Imi place;si eu fac asa ceva,dar nu folosesc laptuci;laptucilor li se spune in araba si "farfahina"? Sau asta e altceva. Eu,folosesc pt mincarea asta "lubie";un fel de fasole;nu stiu cum se traduce.Si tot asa,nu se pun multe rosii;mincarica nu trebuie sa fie f.apatoasa si f.acra.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Alta salata arabeasca pe are trebuie s-o incerc! Multumesc de idee!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Hranitoare si rapida, arata foarte bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O idee interesanta,la noi se face salata simpla.Dar ce pacat ca nu se gaseste mai des aceasta salata si la noi.Este o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -750 gm laptuci
  • -2 rosii de marime medie
  • oparite si decojite.
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper prospat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Imi place;si eu fac asa ceva,dar nu folosesc laptuci;laptucilor li se spune in araba si "farfahina"? Sau asta e altceva. Eu,folosesc pt mincarea asta "lubie";un fel de fasole;nu stiu cum se traduce.Si tot asa,nu se pun multe rosii;mincarica nu trebuie sa fie f.apatoasa si f.acra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Salata de fasole galbena cu usturoi