autor:

Mihaela11

» » Retete de post

" Bagleh"-Mancare de laptuci -Specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -750 gm laptuci, -2 rosii de marime medie, oparite si decojite., -1 ceapa de marime medie taiata marunt, -4 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper prospat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza.
Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat.
Rosiile se taie marunt.
Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se caleste ceapa , pana ia o culoare aurie.
Se adauga laptucile taiate, rosiile ; se potriveste de sare si piper.
Se fierbe la foc mic cca 15 minute.
Se consuma calda langa mancaruri cu orez, ficat prajit sau simplu doar cu lipie araba ca fel principal.
Este foarte aromata si acrisoara.
Trebuie mentionat ca nu trebuie puse prea multe rosii , deoarece nu dorim sa iasa foarte acra salata.
Exista variante in care la ultimele clocote, se adauga o jumatate de cana de orez fiert( in apa cu sare si ulei 20 de minute), tocmai pentru a nu fii foarte acra salata.
Pofta buna!
Este o mancare specifica regiunii Yaffa-Palestina si se consuma atat ca fel principal cu lipie araba asa cum se vede in fotografii, cat si ca garnitura langa alte mancaruri; eu am servit-o cu ficatei de pui prajiti si cartofi arabesti"m'farakeh".
Daca ti-a placut reteta noastra "" Bagleh"-Mancare de laptuci -Specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole verde cu usturoi(de post)

Fasole verde cu usturoi(de post)

Ceapa se curata,se spala,se taie marunt si se caleste in putin ulei cu sare pana se inmoaie. La

16 voturi    18 comentarii
30 min
Retete de post
Taitei cu  varza si piper

Taitei cu varza si piper

Varza se toaca marunt cu mixerul si se sareaza.Taiteii se pun in apa clocotita care fierbe si in

11 voturi    14 comentarii
50 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Imi place;si eu fac asa ceva,dar nu folosesc laptuci;laptucilor li se spune in araba si "farfahina"? Sau asta e altceva. Eu,folosesc pt mincarea asta "lubie";un fel de fasole;nu stiu cum se traduce.Si tot asa,nu se pun multe rosii;mincarica nu trebuie sa fie f.apatoasa si f.acra.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Alta salata arabeasca pe are trebuie s-o incerc! Multumesc de idee!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Hranitoare si rapida, arata foarte bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O idee interesanta,la noi se face salata simpla.Dar ce pacat ca nu se gaseste mai des aceasta salata si la noi.Este o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -750 gm laptuci
  • -2 rosii de marime medie
  • oparite si decojite.
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper prospat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Imi place;si eu fac asa ceva,dar nu folosesc laptuci;laptucilor li se spune in araba si "farfahina"? Sau asta e altceva. Eu,folosesc pt mincarea asta "lubie";un fel de fasole;nu stiu cum se traduce.Si tot asa,nu se pun multe rosii;mincarica nu trebuie sa fie f.apatoasa si f.acra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Soia pane cu migdale