autor:

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

SALATA NICOISE DE TON

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
450 g cartofi rosii mici, taiati În opt, 1/3 cana suc proaspat de lamâie, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri mustar de Dijon, 1/2 lingurita sare, 340 g fasole verde, taiata În bucati de 5 cm, 2 bucati de ton (grosime 2,5 cm, 700 g În, total), 1/2 lingurita piper, 0,5 I rosii cherry, taiate În jumatati, 1 legatura nasturel, cu cozile tari scoase, 1 andiva belgiana, taiata pe lat În felii de, 1cm

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o oala mare cu apa fiarta, se fierb cartofii 10
minute sau pâna când sunt fragezi. Se scurg.
Între timp, Într-un castron mare, se amesteca
sucul de lamâie, uleiul, mustarul si 1/4 lingurita de
sare. Se adauga cartofii cât mai sunt calzi si se
amesteca bine.
Într-o oala de fiert la aburi se fierbe fasolea verde
4 minute sau pâna când este crocanta-frageda. Se
pune fasolea În castronul cu cartofi si se amesteca
bine.
Între timp, se Încalzeste În prealabil gratarul. Se
pune tonul pe gratar si se presara cu restul de
1/4 lingurita de sare si cu piperul. Se frige la 15 cm
de flacara, 3 minute pe fiecare parte, ca sa lasa În
sânge.
În castron, se pun rosiile, nasturelul si andivele,
amestecând bine. Pentru servit, se tale tonul În felii
si se asaza peste salata amestecata.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA NICOISE DE TON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salata Nicoise Cu Ton

Salata Nicoise Cu Ton

Fierbeti si taiati cartofii felii de 2-3 mm grosime. Fierbeti fasolea verde si taiati-o in bucati

13 voturi    8 comentarii
30 min
Salate reci

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 450 g cartofi rosii mici
  • taiati În opt
  • 1/3 cana suc proaspat de lamâie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita sare
  • 340 g fasole verde
  • taiata În bucati de 5 cm
  • 2 bucati de ton (grosime 2,5 cm
  • 700 g În
  • total)
  • 1/2 lingurita piper
  • 0,5 I rosii cherry
  • taiate În jumatati
  • 1 legatura nasturel
  • cu cozile tari scoase
  • 1 andiva belgiana
  • taiata pe lat În felii de
  • 1cm

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume