Salata Ruseasca de sfecla si macrou marinat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Salata Ruseasca de sfecla si macrou marinat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4-6 persoane:
  • 200-250g de macrou marinat (din comerț, la plicuri, e foarte bun!)
  • 3 cartofi măricei
  • 3 morcovi medii
  • 3 sfecle mici (sau sfeclă din borcanele comercializate)
  • 1 ceapă roșie medie
  • 3 ouă
  • 70-100 g de maioneză
  • 1 linguriță de ulei (atenție, dacă achiziționați hering marinat, el este deja în ulei!)
  • sare puneți numai în cazut în care, macroul nu e foarte sărat

Mod de preparare

Toate legumele se fierb bine (cartofii trebuie fierți în coajă, după care se curăță coaja de pe ei).

Ouălele se fierb tare (cca. 10 min.).

Mărunțim macroul în bucăți cât se poate de mici.

Ceapa o tăiem în cubulețe foarte mici.

Amestecăm jumătate din heringul mărunțit cu ceapa și cu puțin ulei, până omogenizăm (se poate amesteca doar ceapa cu puțin ulei).

În vasul în care dorim să facem (prezentăm) salata, punem în straturi ingredientele, după cum urmează.

Pe fundul vasului se pune amestecul de hering și ceapă (sau varianta cealaltă, doar ceapa, peste care punem heringul mărunțit). Un strat subțire de maioneză se pune peste acest amestec.

Urmează cartofii răzuiți și iar un strat foarte subțire de maioneză.

Apoi morcovii răzuiți și încă un strat subțire de maioneză.

Acum întindem un strat din cealaltă jumătate de hering mărunțit.

Peste el, sfecla răzuită si un strat mai gros de maioneză.

Acum a venit rândul ouălelor să fie răzuite peste stratul final de maioneză.

Lăsăm salata la frigider peste noapte. Aromele au tot timpul să se contopească și culorile să difuzeze prin salată în straturi uniforme.

Se servește ca aperitiv rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise