Se face plămădeala din drojdie cu 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Când a crescut, se frământă cu oul, zahărul, sarea şi grăsimea un aluat potrivit de moale. Cât timp se odihneşte aluatul, se pune la fiert la foc mic, orezul cu laptele apa şi sarea. Când orezul a rămas aproape fără zeamă se adaugă piperul şi untul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Şalăul se curăţă înlăturând absolut toate oasele, se taie fâşii, se sărează şi se lasă să stea cu sare până când a crescut coca şi orezul s-a răcit.
Aluatul se împarte în două părţi egale, din care se fac două foi de grosimea degetului. Prima foaie se aşează pe fundul unei tăvi de copt unse, ridicând puţin marginile aluatului. Se aşterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouăle răscoapte tăiate rondele, iar peste ouă fâşiile de şalău. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, se pune peste formă un şervet şi se lasă să crească puţin Apoi se unge cu ou şi se dă la cuptorul preâncălzit până se rumeneşte. Se serveşte cald, tăiat pătrate.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii