Salau cu orez in aluat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50g drojdie
  • 1 ou
  • 1 pahar de lapte
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2 pahar unt topit(untură sau ulei)
  • făină cât cuprinde
  • Umplutură:
  • 1 pahar orez
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar apă
  • 3 liguri de unt
  • 3 ouă răscoapte
  • 500g şalău
  • un vârf de cuţit piper negru
  • sare

Mod de preparare

Se face plămădeala din drojdie cu 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Când a crescut, se frământă cu oul, zahărul, sarea şi grăsimea un aluat potrivit de moale. Cât timp se odihneşte aluatul, se pune la fiert la foc mic, orezul cu laptele apa şi sarea. Când orezul a rămas aproape fără zeamă se adaugă piperul şi untul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Şalăul se curăţă înlăturând absolut toate oasele, se taie fâşii, se sărează şi se lasă să stea cu sare până când a crescut coca şi orezul s-a răcit.

Aluatul se împarte în două părţi egale, din care se fac două foi de grosimea degetului. Prima foaie se aşează pe fundul unei tăvi de copt unse, ridicând puţin marginile aluatului. Se aşterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouăle răscoapte tăiate rondele, iar peste ouă fâşiile de şalău. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, se pune peste formă un şervet şi se lasă să crească puţin Apoi se unge cu ou şi se dă la cuptorul preâncălzit până se rumeneşte. Se serveşte cald, tăiat pătrate.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise