Se face plămădeala din drojdie cu 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Când a crescut, se frământă cu oul, zahărul, sarea şi grăsimea un aluat potrivit de moale. Cât timp se odihneşte aluatul, se pune la fiert la foc mic, orezul cu laptele apa şi sarea. Când orezul a rămas aproape fără zeamă se adaugă piperul şi untul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Şalăul se curăţă înlăturând absolut toate oasele, se taie fâşii, se sărează şi se lasă să stea cu sare până când a crescut coca şi orezul s-a răcit.
Aluatul se împarte în două părţi egale, din care se fac două foi de grosimea degetului. Prima foaie se aşează pe fundul unei tăvi de copt unse, ridicând puţin marginile aluatului. Se aşterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouăle răscoapte tăiate rondele, iar peste ouă fâşiile de şalău. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, se pune peste formă un şervet şi se lasă să crească puţin Apoi se unge cu ou şi se dă la cuptorul preâncălzit până se rumeneşte. Se serveşte cald, tăiat pătrate.
Poftă bună!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii