Intr-un vas adanc se amesteca margarina, data pe razatoarea mare.
Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.
Se dă aluatul o oră la frigider.
Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.
Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.
Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.
Se lucrează la fel şi celălalt aluat.
Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii