autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salsa de ciuperci cu vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, , 2 cepe rosii, , 2 ardei iuti verzi, , 300 g ciuperci marunte, , 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), , 2 lingurite zahar, , 1 lingurita sare, , 40 ml vin demisec, , 1 lamaie, , 4 felii de paine prajita, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de ciuperci cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

8 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 300 g ciuperci marunte
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 ml vin demisec
  • 1 lamaie
  • 4 felii de paine prajita
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci pane