autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salsa de ciuperci cu vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, , 2 cepe rosii, , 2 ardei iuti verzi, , 300 g ciuperci marunte, , 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), , 2 lingurite zahar, , 1 lingurita sare, , 40 ml vin demisec, , 1 lamaie, , 4 felii de paine prajita, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de ciuperci cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta de ardei copti cu usturoi

Pasta de ardei copti cu usturoi

Iarna, linga friptura, merge perfect o pasta de ardei copti! Citiva catei de usturoi(5-6) se pun

9 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Chec mozaic

Chec mozaic

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin

10 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 300 g ciuperci marunte
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 ml vin demisec
  • 1 lamaie
  • 4 felii de paine prajita
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola