autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salsa de ciuperci cu vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, , 2 cepe rosii, , 2 ardei iuti verzi, , 300 g ciuperci marunte, , 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), , 2 lingurite zahar, , 1 lingurita sare, , 40 ml vin demisec, , 1 lamaie, , 4 felii de paine prajita, , 20 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de ciuperci cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci de padure cu unt

Ciuperci de padure cu unt

Se incalzeste cuptorul la 200ºC.Se spala ciupecile si se lasa sa se scurga bine de apa. Se aranjaza

3 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 300 g ciuperci marunte
  • 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 ml vin demisec
  • 1 lamaie
  • 4 felii de paine prajita
  • 20 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Budinca de cartofi la cuptor