autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Salvie si ansoa

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
12 fileuri de ansoa in ulei de masline, 1 pahar mic de vin santo sau vin alb dulce, ori zeama si coaja de lamaie, 24 frunze mari de salvie proaspata, faina pentru presarat, ulei floarea-soarelui, , Pentru aluat:, 250 g faine, 1 praf de sare, 1 galbenus, preferabil ecologic, 150 ml apa, 200 ml apa minerala carbogazoasa, 50 ml ulei de masline, 2 albusuri, preferabil ecologice

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

În primul rând, asezati fileurile de ansoa pe o farfurie plats, turnati deasupra vinul santo, vinul dulce sau zeama si coaja de lamâie si lasati-le la marinat cel putin o ora. În acest timp puteti face aluatul. Puneti într-un castron faina, sarea, galbenusul si apa. Amestecati cu telul panaa când aluatul capata consistenta unei creme groase. Adaugati apa carbogazoasa, putin cate putin, apoi uleiul de masline. Lasati amestecul sa stea 30 de minute înainte de utilizare.

Umezititi toate frunzele de salvie cu putina apa si dati-le pe ambele parti prin putina faina. Luati câte doua frunze de salvie si îmbracati cu ele fiecare file de ansoa, obtinând un fel de sandviciuri. Apasati-le bine pentru ca din fileurile de ansoa sa iasa putina zeama.

Turnati ulei de floarea-soarelui într-o tigaie mare sau o friteuza având cel putin 5 cm adâncime. Puneti-o pe foc iute, pâna1 ajunge la 180° C - daca folositi o tigaie, va trebui sa verificati temperatura cu un termometru pentru gatit sau, asa cum fac eu, punând in tigaie o bucatica de cartof. Când uleiul ajunge la temperatura potrivita, cartoful se va rumeni usor. In acest moment, micsorati flacara la mediu. In timp ce se încalzeste uleiul, bateti albusurile cu un praf de sare pâna se întaresc, apoi adaugati-le treptat la amestecul pentru aluat, pana la omogenizare. (Acest aluat poate fi folosit cam la orice.) Puneti la îndemâna o farfurie acoperita cu câteva foi de hîrtie absorbanta.

Acum puteti sa va apucati de prajit! Luati un sandvici cu ansoa si dati-l prin aluat, având grija sa-l acoperiti cu un strat subtire, dar uniform. Îndepartati usor excesul de aluat, apoi cufundati cu atentie sandviciul în tigaia cu ulei. Cel mai binc este sa prajiti 6 sandviciuri odata (fireste, daca aveti o tigaie mai mare, puteti praji si mai multe.) Prajiti-le timp de 1 minut, pâna devin aurii si crocante, apoi scoateti-le pe hârtia absorbanta si serviti-le imediat, înainte sa se înmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salvie si ansoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu  legume  la  cuptor

Peste cu legume la cuptor

Pestele se spala,se portioneaza si se condimenteaza dupa gust. Ceapa se taie solzisori,morcovul

7 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste (somn) la cuptor pe pat de legume

Peste (somn) la cuptor pe pat de legume

Se curăță peștele (de solzi și de resturile de măruntaie, dacă mai este cazul) se spală bine

11 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 12 fileuri de ansoa in ulei de masline
  • 1 pahar mic de vin santo sau vin alb dulce
  • ori zeama si coaja de lamaie
  • 24 frunze mari de salvie proaspata
  • faina pentru presarat
  • ulei floarea-soarelui
  • Pentru aluat:
  • 250 g faine
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • preferabil ecologic
  • 150 ml apa
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 albusuri
  • preferabil ecologice

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Crap la cuptor in sos de rosii