autor:

Mihaela11

» » Aperitive

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, - 1 pachet de foi de sambusek, -250 grame carne de vita( sau oaie) macinata, -1 ceapa mica taiata marunt, -sare dupa gust, -1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,, -3 linguri de ulei de masline, -ulei vegetal pentru prajit placintele, Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:, -1 si 1/2 cani de faina, -1/2 cana de margarina de palmier, -1 lingurita de sare, -1/2 cana apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.
Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca.
Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.
Sau:
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.
Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.
Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek.
Se aseaza rondeaua de aluat pe forma de sambusek.
Se umple cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi bine capetele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!
Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placite de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Sambusek" cu carne-specific arabesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob din carne tocata de vita

Drob din carne tocata de vita

Amestecati compozitia. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute cu susan

Chiftelute cu susan

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si

12 voturi    19 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Da,am facut si eu aceasta reteta si este usor de preparat dar si foarte gustoasa,de obicei fac si cu umplutura de carne dar si cu umplutura de branza.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina Serban , 18 ianuarie 2015

    iami iami

  • Fara foto

    AndreeaPal (Bucatar) , 22 octombrie 2012

    Cele mai bune Sambusec sunt la restaurantul Marmarita, in Unirea Shopping Center. Este cu specific libanez si au tot felul de bunatati. yummi!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Foarte bune.Felicitari!

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

      Foarte bine arată! Sigur că sunt şi foarte bune. O întrebare: în România nu am văzut margarină din palmier.Se poate cu unt? Si desigur nu ştiu nimic despre forma de sambusek.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

      Ce bune sunt!!! sunt si la noi in supermarket si in majoritatea patiseriilor; aici se condimenteazã cu mult caril si sofran :) Felicitãri aratã yummy, mai ales cã sunt de casã!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      hmm...ce pofta mi-ai facut!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 1 pachet de foi de sambusek
  • -250 grame carne de vita( sau oaie) macinata
  • -1 ceapa mica taiata marunt
  • -sare dupa gust
  • -1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,
  • -3 linguri de ulei de masline
  • -ulei vegetal pentru prajit placintele
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:
  • -1 si 1/2 cani de faina
  • -1/2 cana de margarina de palmier
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 cana apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

AndreeaPal (Bucatar)

Cele mai bune Sambusec sunt la restaurantul Marmarita, in Unirea Shopping Center. Este cu specific libanez si au tot felul de bunatati. yummi!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftele din dovlecel si ton.