autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, - 1 pachet de foi de sambusek, -500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare), -3 linguri za'atar, -1 lingura de ulei de masline, -ulei vegetal pentru prajit placintele, Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:, -1 si 1/2 cani de faina, -1/2 cana de margarina de palmier, -1 lingurita de sare, -1/2 cana apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.
Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.
Sau:
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.
Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.
Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.
Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!
Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau foile se pot cumpara de gata ,proaspete sau congelate, la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Coca: galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat

19 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Merym Flory , 03 februarie 2015

    imI PLACE!!!!

  • Fara foto

    Rox , 17 septembrie 2013

    Nu se pot folosi foi de placinta? Sunt mai 'gasibile' in comert.. :) si poate la cuptor? :)

  • vandas3

    vandas3 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune.Am sa incerc sa fac si eu reteta.

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

      arată foarte bine!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Un deliciu!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      N-am vazut la supermarket foi se sambusek, dar chiar astazi am in program sa-i fac lui Alex cu aluat de foitaj. Eu o sa le coc si odata cu ele si pe mine, hahaha... Camelia, la Mega Image este margarina de palmier. Interesant condiment za'atarul asta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Ca de obicei ne incanti cu retetele tale specifice tarilor arabe. Banuiesc ca margarina de palmier, de care n-am auzit pana acum, are un gust deosebit.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      bravo felicitari interesanta reteta ta

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Arata foarte bine. Unde gasim foi de sambousek?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Speciale si gustoase mi-ai facut o poftaaaa!! fElicitarile mele.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta. Imi aminteste de coltunasi. Felicitari. 5 stelute. (nota maxima)

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Felicitari! Te admir foarte mult pentru retele pe care ni le impartasesti! Tine-o tot asa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Aratã minunat si sunt delicioase!!! foarte interesant cu za"atar...am vãzut cã se foloseste destul de mult in tãrile arabe, si are o aromã aparte...deja imi lasã gura apã*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Un deliciu,Mihaela!De mult,n-am facut. Eu,cind fac sambusek cu brinza de oi,nu pun za'atar(condiment);pun numai brinza;dar,mi-ai dat o idee buna. Cel mai des,fac ,sambusek cu legume si curry,cu aluat de casa.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Iarasi o reteta de salvat !, marca " Mihaela 11 ".

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O reteta inedita,asa cum ne-ai obisnuit deja.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol. In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol). In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 1 pachet de foi de sambusek
  • -500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
  • -3 linguri za'atar
  • -1 lingura de ulei de masline
  • -ulei vegetal pentru prajit placintele
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:
  • -1 si 1/2 cani de faina
  • -1/2 cana de margarina de palmier
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 cana apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Rox

Nu se pot folosi foi de placinta? Sunt mai 'gasibile' in comert.. :) si poate la cuptor? :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Triunghiuri cu telemea