autor:

husni

» » Aperitive

Sambusek(placinte prajite;specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
Sambusek,sint niste "placintele"(cred ca pot sa le spun asa) arabe.Se pot umple cu carne,brinza,legume..., Eu, va dau reteta de "sambusek" cu legume(cu cury).Aluatul,e acelasi pentru orice umplutura.E f simplu., , Aluat:, -250 g faina, -80 ml ulei, -cca 1/4 lingurita sare(sau dupa gust), -un virf de lingurita zahar, -apa rece,pt framintat, , Umplutura:, -cca4 linguri de ulei de masline, -1 ceapa,, -1 ardei(dulce),taiat cubulete,mici(crud), -1 ardei iute,taiat cubulete(fara simburi,crud), -2 morcovi(nu mari),cubulete,prajite, -1 cartof,cubulete,prajite, -1/2 conserva de mazare, -sare(dupa gust), -cury(pudra),cam 1/2 lingurita,sau dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul din toate ingredientele;apa(cca 50-70 ml)se pune incetul cu incetul;trebuie sa se obtina un aluat,care se poate intinde cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca20 minute.
Umplutura se face asa:ceapa,pestisori,se prajeste in vreo 4 linguri ulei de masline;se pune apoi ardeiul dulce si iute(ambele crude);se adauga morcovul prajit,cartoful prajit si mazarea;se amesteca bine(pe foc).Se potriveste de sare si cury;se lasa cca 5 minute pe foc,amestecind din cind in cind.Dupa 5 minute se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca.
Aluatul se intinde cu facaletul(in grosime de cca 2 mm),se taie cu o forma,sau cu un pahar,in rondele de cca 8 cm,diametru(se poate si mai mic,sau mai mare);pe fiecare rondea se pune cam 1 lingurita de umplutura,rece;se inchide(se formeaza o semiluna),se apasa,bine cu degetele,apoi, cu o furculita,se apasa pe marginea\"semilunii\",pt a se inchide si mai bine si pt a face un fel de model.Am forme speciale,pt sambusek,dar imi place mai mult asa.
Aluatul ramas,se intinde din nou.Cind toate sint gata,se prajesc in ulei,adinc(ca si cartofii pai);se pun,apoi,pe un servet absorbant.
Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek(placinte prajite;specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu

11 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia

15 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Eu asa fac nectarinele sau umplute cu orice fel de fructe.Foarte frumos draga Camelia,imi place prezentarea ta,nota 10 cu felicitari.

  • Fara foto

    husni , 01 noiembrie 2009

    De care,placinta vorbesti,Nicu?

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Nu crezi ca reteta seamana cu cea de placinta,doar ca sunt prajite in baie de ulei?

    • Fara foto

      husni , 19 octombrie 2009

      De obicei,aceste placinte,se umplu,cu ceva sarat,Maria Elena.Le mai umplu cu brinzeturi sau carne. Costy1969,si eu fac "ravioli",dar mai mici si patrati. De mult n-am facut;in aluatul de Ravioli,parca pun ou(seamana bine cu aluatul de taitei).Ciorba cu ravioli,am facut-o o singura data,de mult.E f.buna,dar mi s-a parut ca trebuie sa se lucreze mult.Eu pt. ciorba,le faceam umplute cu carne.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bună, şi aspectoasă!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      foarte buna reteta,se fac si la noi placintele acestea,le poti umple cu tot felul de umpluturi,le poti praji sau le poti folosi la ciorbe.a se citi reteta ,,ciorba cu ravioli,,.felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Camelia, arata f. bine, perfecte. Nu se poate umple aluatul cu gem sau branza?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Interesanta reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Sambusek,sint niste "placintele"(cred ca pot sa le spun asa) arabe.Se pot umple cu carne,brinza,legume...
  • Eu
  • va dau reteta de "sambusek" cu legume(cu cury).Aluatul,e acelasi pentru orice umplutura.E f simplu.
  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -80 ml ulei
  • -cca 1/4 lingurita sare(sau dupa gust)
  • -un virf de lingurita zahar
  • -apa rece,pt framintat
  • Umplutura:
  • -cca4 linguri de ulei de masline
  • -1 ceapa,
  • -1 ardei(dulce),taiat cubulete,mici(crud)
  • -1 ardei iute,taiat cubulete(fara simburi,crud)
  • -2 morcovi(nu mari),cubulete,prajite
  • -1 cartof,cubulete,prajite
  • -1/2 conserva de mazare
  • -sare(dupa gust)
  • -cury(pudra),cam 1/2 lingurita,sau dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Eu asa fac nectarinele sau umplute cu orice fel de fructe.Foarte frumos draga Camelia,imi place prezentarea ta,nota 10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci cu maioneza