autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Sandvisuri cu ciocolata amaruie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 160g zahar, sare un praf, 160g faina, 2 linguri amidon, 1 plic zahar vanilat, Crema:, 300g ciocolata neagra(sau cu lapte), 200ml frisca lichida, 250g unt, 4 linguri zahar pudra, 1 lingura lichior de portocale sau Amatetto, 200ml frisca pentru decor(sau ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 200gC.Separam ouale.Albusul se bate bine cu zaharul si un praf de sare ca si la bezea.Se adauga galbenusurile pe rand,zaharul vanilat iar la final adaugam faina amestecata cu amidonul.Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie pergament,se niveleaza si se da cuptor 12-15 minute.
Ciocolata se topeste in frisca fierbine, amestecand mereu pana se dizolva toata ciocolata.Se lasa sa se racoreasca.Separat se freaca spuma untul cu cele 4 linguri de zahar.Daca untul are prea multa apa puteti adauga 1 lingura de praf de frisca.Apoi adaugam lingura cu lingura ciocolata topita si la final lichiorul.Lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Blatul se taie pe lung in 3 fasii.O fasie se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din crema,se acopera cu al doile blat si se continua pana terminam ingredientele.Se orneaza cu frisca sau ciocolata rasa.Se lasa prajitura la frigider cel putin 2 ore.Se serveste cu frisca alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    yami yami...:)

Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 160g zahar
  • sare un praf
  • 160g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300g ciocolata neagra(sau cu lapte)
  • 200ml frisca lichida
  • 250g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior de portocale sau Amatetto
  • 200ml frisca pentru decor(sau ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure