autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Sandwisuri cu vinete

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
3 vinete mici, 1 ou batut, 10 linguri ulei, pesmet, 1 ceasca busuioc tocat, 2 linguri cimbru uscat,pisat, 2 linguri parmezan ras, 1 catel usturoi pisat, 350g brinza Feta, 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele taiate felii (cam 16 felii din cele 3 vinete) se pun cam 30 min in apa cu sare(se poate adauga daca vreti si un pic de zahar). Se scurge apa si se pun pe hirtie sa se absoarba apa. Vinetele se dau prin ou batut si apoi prin pesmet,se prajesc in ulei incins si se pun iar pe hirtie absorbanta . Se combina busuioc ,cimbru,parmezan si usturoi cu 3 linguri de ulei la blender -se adauga brinza si se mai mixeaza putin pina e o crema se da la rece cam 30 min. Inainte de servire se ung jumatate din feliile de vinete prajite cu pasta de brinza ,se pun suvite de ardei copt si se acopera cu feliile de vinete ramase Se pun pe platou cu garnitura de masline si busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwisuri cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Zucchini pane

Zucchini pane

Se pune sare si piper pe feliile de zucchini si apoi se dau prin ou si pesmet, apoi se prajesc in

17 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Ouăle se bat bine și se amestecă cu laptele și uleiul. Făina se cerne și se amestecă cu praful

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mici
  • 1 ou batut
  • 10 linguri ulei
  • pesmet
  • 1 ceasca busuioc tocat
  • 2 linguri cimbru uscat,pisat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 catel usturoi pisat
  • 350g brinza Feta
  • 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada din omleta