autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Sandwisuri cu vinete

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
3 vinete mici, 1 ou batut, 10 linguri ulei, pesmet, 1 ceasca busuioc tocat, 2 linguri cimbru uscat,pisat, 2 linguri parmezan ras, 1 catel usturoi pisat, 350g brinza Feta, 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele taiate felii (cam 16 felii din cele 3 vinete) se pun cam 30 min in apa cu sare(se poate adauga daca vreti si un pic de zahar). Se scurge apa si se pun pe hirtie sa se absoarba apa. Vinetele se dau prin ou batut si apoi prin pesmet,se prajesc in ulei incins si se pun iar pe hirtie absorbanta . Se combina busuioc ,cimbru,parmezan si usturoi cu 3 linguri de ulei la blender -se adauga brinza si se mai mixeaza putin pina e o crema se da la rece cam 30 min. Inainte de servire se ung jumatate din feliile de vinete prajite cu pasta de brinza ,se pun suvite de ardei copt si se acopera cu feliile de vinete ramase Se pun pe platou cu garnitura de masline si busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwisuri cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Baconul taiat cubulete se caleste cu partea alba de la ceapa si cu ciupercile taiate cubulete mai

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mici
  • 1 ou batut
  • 10 linguri ulei
  • pesmet
  • 1 ceasca busuioc tocat
  • 2 linguri cimbru uscat,pisat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 catel usturoi pisat
  • 350g brinza Feta
  • 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci Umplute