autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Sandwisuri cu vinete

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
3 vinete mici, 1 ou batut, 10 linguri ulei, pesmet, 1 ceasca busuioc tocat, 2 linguri cimbru uscat,pisat, 2 linguri parmezan ras, 1 catel usturoi pisat, 350g brinza Feta, 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele taiate felii (cam 16 felii din cele 3 vinete) se pun cam 30 min in apa cu sare(se poate adauga daca vreti si un pic de zahar). Se scurge apa si se pun pe hirtie sa se absoarba apa. Vinetele se dau prin ou batut si apoi prin pesmet,se prajesc in ulei incins si se pun iar pe hirtie absorbanta . Se combina busuioc ,cimbru,parmezan si usturoi cu 3 linguri de ulei la blender -se adauga brinza si se mai mixeaza putin pina e o crema se da la rece cam 30 min. Inainte de servire se ung jumatate din feliile de vinete prajite cu pasta de brinza ,se pun suvite de ardei copt si se acopera cu feliile de vinete ramase Se pun pe platou cu garnitura de masline si busuioc verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwisuri cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete prajite

Vinete prajite

Se taie vanata de capete si se feliaza .Se presarea sare peste aceste felii si se lasa las curs pt

7 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Dupa ce au fost curatate si spalate, ciupercilor li se inlatura coditele. Ceapa se taie marunt si

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete mici
  • 1 ou batut
  • 10 linguri ulei
  • pesmet
  • 1 ceasca busuioc tocat
  • 2 linguri cimbru uscat,pisat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 catel usturoi pisat
  • 350g brinza Feta
  • 2 cesti ardei capia ,rosii copti si rupti fisii
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ardei copti si prajiti