Puiul,fara os si piele,se taie felii.Se face o marinata din ceapa,otet.sare,iaurt...(toate ingredientele marinatei)
Intr-un vas se alterneaza feliile de pui cu marinata;se lasa cca 48 de ore,in frigider.
Dupa 2 zile se scot feliile de pui din marinata si se prajesc in putin ulei de masline.
Fiecare lipie se taie in 4;deci din taierea fiecarei lipii, obtinem 4 triunghiuri.Din fiecare triunghi facem un sandvici asa:se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza ca si cornuletele,dar se inchid la capete.
Umplutura,care se pune pe baza triunghiului este:cca 2 linguri de sos facut din \"tahini\" ,iaurt,sare(se pun cca 4 linguru de tahini,apoi cca 4 linguri de iaurt si sare dupa gust;se amesteca).Peste sos, se pun cca 3 felii de castravete murat,apoi citeva felii de pui prajit,apoi cca 1 lingura de ceapa,pestisori amestecata cu sumaq(un condiment acrisor,care coloreaza in rosu);peste toate,se pun 2 jumatati de rondela de rosie.
Se ruleaza;se aseaza intr-o tava,neunsa;se da putin la cuptor,numai pt a se incalzi.Se servesc linga cartofi prajiti

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii