autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Saratele

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
500g faina, 1 pahar lapte, 1 pachet unt, 2 linguri de chimen, 2 linguri de smantana, 4 oua, 1 lingura sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, apoi se adauga 2 oua, lapte, smantana, sare. Se framanta bine apoi se lasa la rece sa se intareasca.

Se intinde foaie, se taie fasii subtiri si late se ung (tavalesc)cu ou si se presara sare si chimen
se pun in tava la cuptor pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saratele cu cascaval sau cu chimen

Saratele cu cascaval sau cu chimen

Se amesteca toate ingredientele bine, rezultand un aluat nu foarte tare. Se intinde o foaie nu foarte

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Craciun
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte bune si usor de facut !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri de chimen
  • 2 linguri de smantana
  • 4 oua
  • 1 lingura sare

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bune si usor de facut !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cornuri bicolore