autor:

flori de piatra

» » Aperitive

SARATELE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
250 g margarina, 250 g branza de vaci, 12 linguri de faina, sare (daca branza e prea sarata nu se mai pune), 1 ou, chimen sau cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se face o coca din margarina, branza, faina si sare.Dupa ce se framanta bine se lasa la rece cca. 1 ora. Dupa ce s-a racit se imparte coca in doua parti.Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime care se va unge cu oul batut, dupa care se presara pe deasupra chimenul sau cascavalul ras.Se taie cu cutitul betigase de 1x 10-12 cm, care se vor pune in tava unsa si tapetata cu faina.Se da tava la cuptor la foc potrivit cca.20 min.
Restul de coca se va tine la rece in tot acest timp.Se pot folosi mai multe tavi , dar trebuie tinut cont ca cele de sus se coc mai repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

14 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Da, sunt foarte bune. Aceasta reteta o foloseam candva si in forma aceea pe flacara.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Trebuie incercata reteta, par foarte bune !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g branza de vaci
  • 12 linguri de faina
  • sare (daca branza e prea sarata nu se mai pune)
  • 1 ou
  • chimen sau cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Da, sunt foarte bune. Aceasta reteta o foloseam candva si in forma aceea pe flacara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza