autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Saratele

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
-2 pachete margarina Rama maestro, -500g branza de burduf, -2 oua, -150 ml smantana sau lapte, -1 pachet praf de copt, -drojdie cat o nuca preparata cu o lingura de zahar si 2 linguri de smantana sau lapte, -faina cat cuprinde, -sare dupa gust, -mac, 2 oua pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 3h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din Rama, branza de burduf, ouale, smantana sau laptele, praful de copt, drojdia, faina si sarea si se lasa la crescut 2 ore. Se imparte aluatul in doua parti si se intind pe rand foile si se taie saratelele. Se ung cu ou, se presara cu mult mac si se coc la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele economice

Saratele economice

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu laptele caldut.Se omogenizeaza bine,dupa care

43 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Saratele

Saratele

Am dat pe razatoarea mare branza.Daca untul/margarina e rece merge si el/ea dat/a pe razatoarea mare.Margarina

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Bune ,foarte bune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte bună şi reţeta asta de sărăţele!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Imi pac foarte mult saratelele.Fac si eu din diverse retete,presarate cu mac, susan sau chimion

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • -2 pachete margarina Rama maestro
  • -500g branza de burduf
  • -2 oua
  • -150 ml smantana sau lapte
  • -1 pachet praf de copt
  • -drojdie cat o nuca preparata cu o lingura de zahar si 2 linguri de smantana sau lapte
  • -faina cat cuprinde
  • -sare dupa gust
  • -mac
  • 2 oua pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Bune ,foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Flori de dovlecel umplute cu ricotta