autor:

Truedelights

» » Retete de post

Saratele

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
250 g faina, , 70 g margarina, , 25 g drojdie, , o ceasca cu vin alb, , o jumatate lingurita cu sare, , chimen,mac,susan

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie subtire si se dau forma saratelelor.Se presara dupa preferinta,chimen,susan sau mac,apasand usor cu mana ca sa intre in aluat.
Se ia fiecare bucata si se rasuceste usor.Se pun in tava si se coc la foc potrivit timp de 15-20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

14 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Maricica Magadan , 12 martie 2015

    buone.....

  • Doina Munteanu , 12 martie 2015

    dar margarina cindse pune?

  • Ileana Ghetu Popescu , 12 martie 2015

    Si margarina cand se incorporeaza in aluat?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Arata excelent !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Imi plac tare mult, sunt frumoase.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Am salvat reteta. Nu am rasucit niciodata saratelele pe care le-am facut pana acum. Am sa incerc!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata bine!salvat

    • husni , 27 aprilie 2010

      Fac si eu,dar,diferit.Am salvat reteta ta ! In reteta mea,se face aluatul,seara.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata foarte bine saratelele tale.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte faina reteta.......formele sunt super.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Imi plac saratelele tare mult,iar reteta ta merita salvata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Interesanta reteta(cu vin)dar si forma sartelelor, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 70 g margarina
  • 25 g drojdie
  • o ceasca cu vin alb
  • o jumatate lingurita cu sare
  • chimen,mac,susan

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata excelent !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Dovlecel pane de post