autor:

Truedelights

» » Retete de post

Saratele

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
250 g faina, , 70 g margarina, , 25 g drojdie, , o ceasca cu vin alb, , o jumatate lingurita cu sare, , chimen,mac,susan

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie subtire si se dau forma saratelelor.Se presara dupa preferinta,chimen,susan sau mac,apasand usor cu mana ca sa intre in aluat.
Se ia fiecare bucata si se rasuceste usor.Se pun in tava si se coc la foc potrivit timp de 15-20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Saratele spirale din aluat de foietaj

Saratele spirale din aluat de foietaj

Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara

14 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu chimen

Saratele cu chimen

Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maricica Magadan , 12 martie 2015

    buone.....

  • Fara foto

    Doina Munteanu , 12 martie 2015

    dar margarina cindse pune?

  • Fara foto

    Ileana Ghetu Popescu , 12 martie 2015

    Si margarina cand se incorporeaza in aluat?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Arata excelent !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Imi plac tare mult, sunt frumoase.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Am salvat reteta. Nu am rasucit niciodata saratelele pe care le-am facut pana acum. Am sa incerc!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata bine!salvat

    • Fara foto

      husni , 27 aprilie 2010

      Fac si eu,dar,diferit.Am salvat reteta ta ! In reteta mea,se face aluatul,seara.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata foarte bine saratelele tale.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte faina reteta.......formele sunt super.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Imi plac saratelele tare mult,iar reteta ta merita salvata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Interesanta reteta(cu vin)dar si forma sartelelor, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 70 g margarina
  • 25 g drojdie
  • o ceasca cu vin alb
  • o jumatate lingurita cu sare
  • chimen,mac,susan

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata excelent !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Mancarica de ghebe