Ingrediente
Aceasta reteta de saratele sau uscatele cum le mei zice bunica mea, e veche de pe vremea bunicii, nu era sarbatoare sa nu faca bunica uscatele ,mai ales de Craciun ,cand servea colindatorii., , 400gr telemea sarata, 2 oua batute, 1 cana untura de porc (250gr margarina), 1 cana lapte cald, 1/2 lingurita bicarbonat stins, chimen, mac, nucusoara dupa gust, faina cat cuprinde, , 1 ou batut ptr uns saratelele si sare mare sau susan sau mac de presarat deasupra.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Pe masa de lucru se intinde o foie din jumatate de compozitie, de cca 1cm grosime si se taie fasii (ptr saratele lungi) sau cu formele; procedam la fel si cu cealalta jumatate.
Se incalzeste cuptorul, se aseaza saratelele in tava, se dau deasupra cu ou si mac si se dau la cuptor.
Bunica mea le punea intr-o cutie si le acoperea pana a doua zi ptr " a se inmuia."
Cantitatea este mare cca 3 tavi mari.
Sunt foarte fragede si bune!