autor:

narcisa costea

» » Aperitive

Saratele

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Ingrediente
Aceasta reteta de saratele sau uscatele cum le mei zice bunica mea, e veche de pe vremea bunicii, nu era sarbatoare sa nu faca bunica uscatele ,mai ales de Craciun ,cand servea colindatorii., , 400gr telemea sarata, 2 oua batute, 1 cana untura de porc (250gr margarina), 1 cana lapte cald, 1/2 lingurita bicarbonat stins, chimen, mac, nucusoara dupa gust, faina cat cuprinde, , 1 ou batut ptr uns saratelele si sare mare sau susan sau mac de presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Telemeaua se rade pe razatoarea mica, se adauga untura tinuta la rece (sau margarina), ouale batute spuma, bicarbonatul, condimentele si apoi faina si cate un pic de lapte pana avem un aluat pufos si uleios. Se da la rece cca 30 min.

Pe masa de lucru se intinde o foie din jumatate de compozitie, de cca 1cm grosime si se taie fasii (ptr saratele lungi) sau cu formele; procedam la fel si cu cealalta jumatate.

Se incalzeste cuptorul, se aseaza saratelele in tava, se dau deasupra cu ou si mac si se dau la cuptor.

Bunica mea le punea intr-o cutie si le acoperea pana a doua zi ptr " a se inmuia."

Cantitatea este mare cca 3 tavi mari.

Sunt foarte fragede si bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie

8 voturi    12 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2012

    Ce bine arata!!!! O sa le incerc acum de Sarbatori

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta de saratele sau uscatele cum le mei zice bunica mea
  • e veche de pe vremea bunicii
  • nu era sarbatoare sa nu faca bunica uscatele ,mai ales de Craciun ,cand servea colindatorii.
  • 400gr telemea sarata
  • 2 oua batute
  • 1 cana untura de porc (250gr margarina)
  • 1 cana lapte cald
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins
  • chimen
  • mac
  • nucusoara dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou batut ptr uns saratelele si sare mare sau susan sau mac de presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

37 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Stefana

Stefana (Chef de cuisine)

Ce bine arata!!!! O sa le incerc acum de Sarbatori

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Minuturi