Telemeaua se rade pe razatoarea mica, se adauga untura tinuta la rece (sau margarina), ouale batute spuma, bicarbonatul, condimentele si apoi faina si cate un pic de lapte pana avem un aluat pufos si uleios. Se da la rece cca 30 min.
Pe masa de lucru se intinde o foie din jumatate de compozitie, de cca 1cm grosime si se taie fasii (ptr saratele lungi) sau cu formele; procedam la fel si cu cealalta jumatate.
Se incalzeste cuptorul, se aseaza saratelele in tava, se dau deasupra cu ou si mac si se dau la cuptor.
Bunica mea le punea intr-o cutie si le acoperea pana a doua zi ptr " a se inmuia."
Cantitatea este mare cca 3 tavi mari.
Sunt foarte fragede si bune!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii