autor:

narcisa costea

» » Aperitive

Saratele

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2012

Ingrediente
Aceasta reteta de saratele sau uscatele cum le mei zice bunica mea, e veche de pe vremea bunicii, nu era sarbatoare sa nu faca bunica uscatele ,mai ales de Craciun ,cand servea colindatorii., , 400gr telemea sarata, 2 oua batute, 1 cana untura de porc (250gr margarina), 1 cana lapte cald, 1/2 lingurita bicarbonat stins, chimen, mac, nucusoara dupa gust, faina cat cuprinde, , 1 ou batut ptr uns saratelele si sare mare sau susan sau mac de presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Telemeaua se rade pe razatoarea mica, se adauga untura tinuta la rece (sau margarina), ouale batute spuma, bicarbonatul, condimentele si apoi faina si cate un pic de lapte pana avem un aluat pufos si uleios. Se da la rece cca 30 min.

Pe masa de lucru se intinde o foie din jumatate de compozitie, de cca 1cm grosime si se taie fasii (ptr saratele lungi) sau cu formele; procedam la fel si cu cealalta jumatate.

Se incalzeste cuptorul, se aseaza saratelele in tava, se dau deasupra cu ou si mac si se dau la cuptor.

Bunica mea le punea intr-o cutie si le acoperea pana a doua zi ptr " a se inmuia."

Cantitatea este mare cca 3 tavi mari.

Sunt foarte fragede si bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina

8 voturi    7 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime

10 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2012

    Ce bine arata!!!! O sa le incerc acum de Sarbatori

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta de saratele sau uscatele cum le mei zice bunica mea
  • e veche de pe vremea bunicii
  • nu era sarbatoare sa nu faca bunica uscatele ,mai ales de Craciun ,cand servea colindatorii.
  • 400gr telemea sarata
  • 2 oua batute
  • 1 cana untura de porc (250gr margarina)
  • 1 cana lapte cald
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins
  • chimen
  • mac
  • nucusoara dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou batut ptr uns saratelele si sare mare sau susan sau mac de presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

32 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Stefana

Stefana (Chef de cuisine)

Ce bine arata!!!! O sa le incerc acum de Sarbatori

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive pt copii