autor:

» » Dulciuri diverse

Saratele

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
1 pumn branza de oaie sarata, 1 pachet margarina, 1 praf de copt, 2 oua, faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine), chimen, mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.
Adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.
Punem praful de copt,iar la urma faina treptat.
Framantam pana obtinem aluatul dorit.
Pe masa de lucru ,presaram niste faina ,intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem ouale spuma .
Cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.
Le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.
Apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

14 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

  • 2 comentarii

  • Rocsy Ciobanu , 01 ianuarie 2015

    Multumesc!

  • Mihaela Ella , 27 decembrie 2014

    BUN

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Struguri caramelizați