autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Saratele

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
1 pumn branza de oaie sarata, 1 pachet margarina, 1 praf de copt, 2 oua, faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine), chimen, mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.
Adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.
Punem praful de copt,iar la urma faina treptat.
Framantam pana obtinem aluatul dorit.
Pe masa de lucru ,presaram niste faina ,intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem ouale spuma .
Cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.
Le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.
Apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga sarea si laptele. Intr-un castron se

43 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Telemeaua se rade pe razatoarea mica, se adauga untura tinuta la rece (sau margarina), ouale batute

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 01 ianuarie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Mihaela Ella , 27 decembrie 2014

    BUN

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose fluture