autor:

Gaby

» » Aperitive

SARATELE

Autor: Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
250gr. de unt, 250 gr. de ulei, 250gr. de lapte (dulce sau acru), 300gr. de cascaval, 10 gr. de sare, seminte de chimion si faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste putin untul (ca sa poata fi mai usor de frecat), se amesteca cu uleiul, laptele si cascavalul, se adauga sarea treptat faina. Faci un aluat potrivit de tare, numai sa poti sa il intinzi pe planseta. Dupa ce ai facut aluatul il portionezi in 4 parti, se ia cate o parte si se intinde pe planseta aluatul ca o foaie de 3-4 mm grosime, se presara peste ea semintele de chimion, apoi se taie cu un cutit special (nu neaparat) betisoare lungi de 10 cm si late de 0,5 mm, se pun intr-o tava unsa cu unt su margarina si se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Margarina,putin lapte,sarea,drojdia dizolvata in lapte,200 g faina se amesteca bine,apoi se mai pun

32 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Saratele

Saratele

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. Adaugam margarina (de la

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Acelasi comentariu ca la macrou in sos tomat.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 250gr. de unt
  • 250 gr. de ulei
  • 250gr. de lapte (dulce sau acru)
  • 300gr. de cascaval
  • 10 gr. de sare
  • seminte de chimion si faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

Acelasi comentariu ca la macrou in sos tomat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi copti umpluti cu branza