autor:

Gaby

» » Aperitive

SARATELE

Autor: Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
250gr. de unt, 250 gr. de ulei, 250gr. de lapte (dulce sau acru), 300gr. de cascaval, 10 gr. de sare, seminte de chimion si faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se topeste putin untul (ca sa poata fi mai usor de frecat), se amesteca cu uleiul, laptele si cascavalul, se adauga sarea treptat faina. Faci un aluat potrivit de tare, numai sa poti sa il intinzi pe planseta. Dupa ce ai facut aluatul il portionezi in 4 parti, se ia cate o parte si se intinde pe planseta aluatul ca o foaie de 3-4 mm grosime, se presara peste ea semintele de chimion, apoi se taie cu un cutit special (nu neaparat) betisoare lungi de 10 cm si late de 0,5 mm, se pun intr-o tava unsa cu unt su margarina si se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime

10 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Acelasi comentariu ca la macrou in sos tomat.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 250gr. de unt
  • 250 gr. de ulei
  • 250gr. de lapte (dulce sau acru)
  • 300gr. de cascaval
  • 10 gr. de sare
  • seminte de chimion si faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

Acelasi comentariu ca la macrou in sos tomat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema de branza