autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Saratele

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1 pachet margarina Rama, 14 linguri lapte, 600 g faina, 0,60 g drojdie de bere, o lingurita sare, chimen dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Margarina,putin lapte,sarea,drojdia dizolvata in lapte,200 g faina se amesteca bine,apoi se mai pun 200g faina,se amesteca din nou,iar se adauga 200 g faina si chimenul.Se amesteca foarte bine.
Se framanta,se intinde,se impatureste in 4,iar se intinde,se impatureste in 4,se face aceasta operatie de 3-4 ori,dupa care se tine aluatul 20 de minute la frigider intr-o folie de plastic.
Dupa ce s-a racit si s-a \"odihnit\" aluatul se intind foile. Fiecare foaie se unge cu ou,se taie betisoare si se coc in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Betisoarele le puteti coace drepte sau le rasuciti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Saratele din faina de naut

Saratele din faina de naut

Intr-un bol amestecam bine faina de naut cu sare, cardamon si piper. In oala robotului punem faina

3 voturi    1 comentariu
45 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Bune si frumoase!

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    cred ca presarate cu susan sau cascaval ar merge si mai bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Sunt tare bune intr-adevar...Multumesc mult pentru sfaturi si aprecieri...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte frumoas, si bune. pe vremuri, cand eram la mama faceam in presa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Bun,bun,un deliciu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bune........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      O idee pentru Pasti.

    • Fara foto

      SEREDIUC , 24 martie 2009

      Pare interesanta reteta, cred ca am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet margarina Rama
  • 14 linguri lapte
  • 600 g faina
  • 0,60 g drojdie de bere
  • o lingurita sare
  • chimen dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune si frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere