Saratele cu mix de branzeturi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Saratele cu mix de branzeturi

Ingrediente

  • 220 gr unt
  • 4 linguri iaurt
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr mix de branzeturi rase (este un mix de la Lidl, intr-o punga galbena)
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • susan
  • chimen
  • mac

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul.

Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul.

Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand.

Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa.

Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.

Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen.

Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele.

Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins.

Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca.

Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara.

Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.

Sa aveti pofta la rontait!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure