Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul.
Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul.
Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand.
Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa.
Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.
Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen.
Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele.
Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca.
Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara.
Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.
Sa aveti pofta la rontait!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii