Reteta postata pe: 10 aprilie 2008
Ingrediente
150 ml. otet, 150 ml. ulei, 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei, 1 ou ( galbenuşul pentru aluat, albuşul pentru uns), 1 pachet praf de copt (10g), 3 lingurite de zahar, 3 lingurite de sare, faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii), seminte de susan sau chimen negru (nigella)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau
cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu otet" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate