autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Saratele cu otet

Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Ingrediente
150 ml. otet, 150 ml. ulei, 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei, 1 ou ( galbenuşul pentru aluat, albuşul pentru uns), 1 pachet praf de copt (10g), 3 lingurite de zahar, 3 lingurite de sare, faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii), seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Se spala dovleceii (fie ei tineri sau mai batrani), se curata de coaja si se taie cubulete cat mai

3 voturi    3 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

3 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 150 ml. otet
  • 150 ml. ulei
  • 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei
  • 1 ou ( galbenuşul pentru aluat
  • albuşul pentru uns)
  • 1 pachet praf de copt (10g)
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 lingurite de sare
  • faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii)
  • seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajiturele cu ciocolata si caramele