Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau cafea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii