autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Saratele cu otet

Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Ingrediente
150 ml. otet, 150 ml. ulei, 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei, 1 ou ( galbenuşul pentru aluat, albuşul pentru uns), 1 pachet praf de copt (10g), 3 lingurite de zahar, 3 lingurite de sare, faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii), seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake

Cheesecake

Faramitati bine biscuitii si amestecati cu untul topit. Intr-un castron amestecati branzeturile cu

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 150 ml. otet
  • 150 ml. ulei
  • 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei
  • 1 ou ( galbenuşul pentru aluat
  • albuşul pentru uns)
  • 1 pachet praf de copt (10g)
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 lingurite de sare
  • faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii)
  • seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu inghetata la cupe