autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Saratele cu otet

Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen akgozlu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2008

Ingrediente
150 ml. otet, 150 ml. ulei, 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei, 1 ou ( galbenuşul pentru aluat, albuşul pentru uns), 1 pachet praf de copt (10g), 3 lingurite de zahar, 3 lingurite de sare, faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii), seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 150 ml. otet
  • 150 ml. ulei
  • 1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei
  • 1 ou ( galbenuşul pentru aluat
  • albuşul pentru uns)
  • 1 pachet praf de copt (10g)
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 lingurite de sare
  • faina cat cuprinde (cca. 4 şi 1/2 pahare medii)
  • seminte de susan sau chimen negru (nigella)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu afine