Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenuşul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii. Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina). Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri). Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig. Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pt cuptor, se ung covrigeii cu albuşul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan. Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Raman fragede pe o perioada indelungata. Se servesc cu ceai sau cafea.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii