autor:

delicious flavours

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Saratele fragede

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, , - 600 gr faina, - 250 gr unt, - 100 gr untura, - 25 gr drojdie proaspata, - 100 ml lapte caldut, - 3 galbenusuri, - 3 lingurite rase sare, , Topping:, , - 1 albus, - 1 lingura lapte, - 1/2 lingurita boia, - fulgi de chili, - parmezan/cascaval, - chimen/susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata. Punem deoparte vreo 10 minute, timp in care amestecam faina, sarea, untul si untura. Framantam bine, daca observam ca s-a umflat drojdia, o punem peste amestecul de faina si adaugam si cele 3 galbenusuri. Framantam in continuare pana obtinem un aluat omogen si elastic. Infasuram intr-o folie alimentara si dam la frigider aprox 30 minute.
Dupa acest timp scoatem aluatul, impartim in 2 parti egale si incepem sa intindem prima jumatate pe blatul de lucru pudrat cu putina faina, cam de aprox 1 cm grosime. Ungem cu albusul batut putin si amestecat cu laptele si boiaua. Presaram deasupra fulgi de chili, chimen sau susan si la final parmezan sau cascaval ras. Taiem bastonase cu o rotita sau un cutit cu lama bine ascutita. Asezam bastonasele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200-210 grade timp de aproximativ 20-25 minute sau pana devin aurii la suprafata.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
saratele fragede

saratele fragede

* Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina

33 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pachetele de branza feta la gratar

Pachetele de branza feta la gratar

Se pregatesc si pachetelele de branza feta astfel: rosiile si dovlecelul se spala si se taie in felii

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Carstea , 01 februarie 2015

    Ies la fel de bune, mai dietetice chiar. Eu cu unt le fac si niciodata nu sunt destule. Asa ca, spor la treaba!

  • Fara foto

    Colita Mariana , 31 ianuarie 2015

    untura ajuta la fragezime!

  • Fara foto

    Rami Gharbia , 10 septembrie 2014

    daca nu am untura si pun numai unt . se poate??

    • Fara foto

      carmen , 10 septembrie 2014

      daca nu am untura si fac numai cu unt .se poate??

    • Fara foto

      Ileana Irimia , 10 septembrie 2014

      acum am facut 3 tavi!!superrrrrr!!!

    • Fara foto

      Ileana Irimia , 10 septembrie 2014

      superrrrr!!!

    • Fara foto

      Mihaela Burdea , 01 martie 2014

      VOI INCERCA SI EU, SA VEDEM CAT SUNT DE FRAGEDE!

    • Fara foto

      Neacsu Ion , 24 august 2013

      Ce bine arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 600 gr faina
  • - 250 gr unt
  • - 100 gr untura
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 100 ml lapte caldut
  • - 3 galbenusuri
  • - 3 lingurite rase sare
  • Topping:
  • - 1 albus
  • - 1 lingura lapte
  • - 1/2 lingurita boia
  • - fulgi de chili
  • - parmezan/cascaval
  • - chimen/susan

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

carmen

daca nu am untura si fac numai cu unt .se poate??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Puricei muntenesti