Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata. Punem deoparte vreo 10 minute, timp in care amestecam faina, sarea, untul si untura. Framantam bine, daca observam ca s-a umflat drojdia, o punem peste amestecul de faina si adaugam si cele 3 galbenusuri. Framantam in continuare pana obtinem un aluat omogen si elastic. Infasuram intr-o folie alimentara si dam la frigider aprox 30 minute.
Dupa acest timp scoatem aluatul, impartim in 2 parti egale si incepem sa intindem prima jumatate pe blatul de lucru pudrat cu putina faina, cam de aprox 1 cm grosime. Ungem cu albusul batut putin si amestecat cu laptele si boiaua. Presaram deasupra fulgi de chili, chimen sau susan si la final parmezan sau cascaval ras. Taiem bastonase cu o rotita sau un cutit cu lama bine ascutita. Asezam bastonasele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200-210 grade timp de aproximativ 20-25 minute sau pana devin aurii la suprafata.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii