Sardine cu busuioc si pasta de masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sardine mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca faina
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 6 masline negre tucate marunt sau o lingura pasta de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
  • 1 lingurita ardei rosu dulce tocat marunt

Mod de preparare

Se aleg sardine mari si se indeparteaza capetele.

Se spala bine, se sareaza si se lasa sa se usuce complet.

Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele.

Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate)cu ardeiul tocat fin si busuiocul, cu acest amestec, se umple sardinele.

Se dau pe rind prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Se incinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se servesc cu multa zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise