autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Sardine cu otet aromat si mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 sardine mari, , 1 lamaie, , 30 ml otet aromat, , 30 g ghimbir proaspat (radacini), , 4 cepe mici, , 3 foi de dafin, , 1 lingura boabe de coriandru, , 3 cuisoare, , 2 linguri sare grunjoasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Curatati bine sardinele, spalati-le sub jetul de apa rece, puneti-le intr-un vas adanc, presarati peste ele sarea si lasati-le sa se marineze 4 ore, la rece.
Curatati ceapa si ghimbirul, taiati-le lamele, iar lamaia taiati-o rondele subtiri.
Clatiti sardinele de sare, asezati-le intr-un vas termorezistent, alternand un strat de sardine cu unul de ceapa, mirodenii si felii de lamaie si turnati peste ele otetul.
Incingeti cuptorul la 180gr. si lasati sardinele sa fiarba pe baie de apa (vasul cu sardine asezat intr-un vas mai mare cu apa), circa 30 de minute. Scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca si tineti-le cel putin 6 ore la frigider.
Serviti sardinele cu marinata lor si cu felii de paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu otet aromat si mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Evantai de peste  la cuptor

Evantai de peste la cuptor

Se calesc cepele in ulei pina cind devin sticloase (puneti destul ulei si amestecati destul de des,ca

4 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati si se sareaza. Se trece prin faina de malai si se

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    brotac01 (Bucatar sef):

    Am pregatit-o si a iesit foarte bine. Cred ca e o mica agreseala la cantitatea de otet, in loc de 30ml trebuiesc 30cl, adica de 10 ori mai mult. Eu am pus un pahar de 250gr de otet. O ceapa mare a fost de ajuns in loc de 4 mici si, nu am taiat-o felii, ca sa nu se ridice nivelul prea mult si sa ramina in aer, asa ca am taiat-o marunt si am pus-o in spatiile dintre sardele, in asa fel ca otetul sa cuprinda tot continutul vasului.Deasupra ingredientelor am turnat 125ml de ulei de masline, ca sa nu se evaporeze marinata si sa nu se usuce pielea sardelelor acolo unde e expusa. A durat cam o ora,ca temperatura marinatei sa ajunga la 70C, dupa care am mai tinut-o la cuptor inca 30min. Altfel, in 30min nu creste temperatura suficient cu apa, vasele si sardelele reci de la inceput. Deci a stat 90min. la cuptor. Dupa asta am scos sardelele, le-am curatat de alte ingrediente si de oase, am strecurat marinata si am turnat-o peste fileuri. Am lasat peste noapte la frigider. Rezultatul a fost neasteptat de reusit. Doar ca nu se pregatesc toate astea in 20 de minute. Doar curatatul sardelelor de mate si solzi ia atita, sau poate nu sunt eu prea rapid. Multe multumiri doamnei Clementina Stanciu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Sunt foarte bune.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Sunt foarte gustoase si chiar recomandate pentru sanatate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Nu am gatit sardine, niciodata, dar cred ca sunt gustoase.

    • Fara foto

      valentina ionita , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 sardine mari
  • 1 lamaie
  • 30 ml otet aromat
  • 30 g ghimbir proaspat (radacini)
  • 4 cepe mici
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 3 cuisoare
  • 2 linguri sare grunjoasa.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap lipovenesc cu legume si ciuperci