Sardine cu otet aromat si mirodenii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 sardine mari,
  • 1 lamaie,
  • 30 ml otet aromat,
  • 30 g ghimbir proaspat (radacini),
  • 4 cepe mici,
  • 3 foi de dafin,
  • 1 lingura boabe de coriandru,
  • 3 cuisoare,
  • 2 linguri sare grunjoasa.

Mod de preparare

Curatati bine sardinele, spalati-le sub jetul de apa rece, puneti-le intr-un vas adanc, presarati peste ele sarea si lasati-le sa se marineze 4 ore, la rece.

Curatati ceapa si ghimbirul, taiati-le lamele, iar lamaia taiati-o rondele subtiri.

Clatiti sardinele de sare, asezati-le intr-un vas termorezistent, alternand un strat de sardine cu unul de ceapa, mirodenii si felii de lamaie si turnati peste ele otetul.

Incingeti cuptorul la 180gr. si lasati sardinele sa fiarba pe baie de apa (vasul cu sardine asezat intr-un vas mai mare cu apa), circa 30 de minute. Scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca si tineti-le cel putin 6 ore la frigider.

Serviti sardinele cu marinata lor si cu felii de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise