autor:

Ada Chersan

» » Dulciuri diverse

Sarlota

Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
300g ciocolata, 24 piscoturi, 250 ml lapte, 200g zahar, 1ou, 500 ml frisca, 1 esenta de rom, un pliculet geltina, 200 ml cafea

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.



Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.



Separat se bate frisca.



Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.



Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sarlota de portocale

Sarlota de portocale

Mai întâi se taie cele 4-5 portocale în rondele, după ce au fost decojite. Separat,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
SARLOTA CU RODII

SARLOTA CU RODII

1.Se amesteca ouale cu sarea ,se presara 250g.zahar si se amesteca continuu cu mixerul pana cand

37 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihalache Ileana , 13 septembrie 2014

    SARLOTA E DOAR CREMA -ASTA E DEJA PRAJITURA CU FURSECURI SI CREMA -SARLOTA

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • 24 piscoturi
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de Ada Chersan
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

4 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

38 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Brownies nutella
Cookie Settings