autor:

Ada Chersan

» » Dulciuri diverse

Sarlota

Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
300g ciocolata, 24 piscoturi, 250 ml lapte, 200g zahar, 1ou, 500 ml frisca, 1 esenta de rom, un pliculet geltina, 200 ml cafea

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.



Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.



Separat se bate frisca.



Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.



Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu sarlota si ciocolata

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Sarlota de mere

Sarlota de mere

Mai intai se prepara siropul pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ibric, punem apa si zaharul

3 voturi    6 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihalache Ileana , 13 septembrie 2014

    SARLOTA E DOAR CREMA -ASTA E DEJA PRAJITURA CU FURSECURI SI CREMA -SARLOTA

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • 24 piscoturi
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de Ada Chersan
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu mere si nuci