autor:

Ada Chersan

» » Dulciuri diverse

Sarlota

Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ada Chersan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
300g ciocolata, 24 piscoturi, 250 ml lapte, 200g zahar, 1ou, 500 ml frisca, 1 esenta de rom, un pliculet geltina, 200 ml cafea

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.



Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.



Separat se bate frisca.



Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.



Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sarlota cu piscoturi de sampanie

Sarlota cu piscoturi de sampanie

In laptele incalzit se adauga praful de sarlota amestecat cu zaharul si 100 ml lapte. Se amesteca

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Combinatia dintre crema de branza, mandarine si frisca este super. Un desert usor de facut si foarte

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihalache Ileana , 13 septembrie 2014

    SARLOTA E DOAR CREMA -ASTA E DEJA PRAJITURA CU FURSECURI SI CREMA -SARLOTA

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • 24 piscoturi
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de Ada Chersan
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea