Puneti stafidele la macerat intr-o lingura de rom.
Curatati merele, indepartati partea lemnoasa si taiati-le bucatele. Incingeti untul intr-o tigaie si caliti-le 3 minute la foc iute. Adaugati zaharul - pudra si vanilat - si stafidele, cu rom cu tot, si lasati-le sa fiarba circa 15 minute, amestecand usor din timp in timp. Lasati-le sa se raceasca. (Compotul trebuie sa fie moale si putin caramelizat).
Ungeti o forma de sarlota.
Amestecati romul ramas cu 100 ml de apa. Inmuiati repede partea plata a piscoturilor si tapetati cu ele forma de jur imprejur (piscoturile sunt puse in picioare cu partea bombata spre peretii formei) si apoi pe fund (piscoturile se pun pe orizontala, stranse bine unul langa celalalt).
Umpleti forma, alternand un strat de compot cu unul de piscoturi si terminati cu un strat de piscoturi, cu partea plata in jos, lipite bine unele de altele. Acoperiti forma cu o farfurie, puneti peste farfurie o greutate si tineti sarlota la frigider pana a doua zi.
Inainte de-a o servi, curatati cele 2 mere pentru decorat, taiati-le bucati si rumeniti-le in unt, la foc potrivit, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Cand le intoarceti, aveti grija sa nu se rupa si verificati daca sunt patrunse cu varful unui cutit. Lasati-le apoi sa se raceasca pe o farfurie. Puneti intr-o craticioara cubuletele de zahar cu o lingura de apa rece si lasati-le sa fiarba la foc iute, pana ce se caramelizeaza frumos (sa nu fie maronii). Turnati peste ele inca o lingura cu apa si acoperiti vasul cu un capac.
Scoateti sarlota pe un platou si ornati-o cu bucatile de mar. In final, turnati peste sarlota si mere, sosul caramel.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii