autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Sarlota cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg mere, , 80 g unt + inca 20 g pentru uns forma, , 200 g zahar pudra, , 1 plic zahar vanilat, , 80 g stafide, , 30 piscoturi, , 5 linguri rom., Pentru ornat: 2 mere, , 50 g unt, , 10 cuburi de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti stafidele la macerat intr-o lingura de rom.
Curatati merele, indepartati partea lemnoasa si taiati-le bucatele. Incingeti untul intr-o tigaie si caliti-le 3 minute la foc iute. Adaugati zaharul - pudra si vanilat - si stafidele, cu rom cu tot, si lasati-le sa fiarba circa 15 minute, amestecand usor din timp in timp. Lasati-le sa se raceasca. (Compotul trebuie sa fie moale si putin caramelizat).
Ungeti o forma de sarlota.
Amestecati romul ramas cu 100 ml de apa. Inmuiati repede partea plata a piscoturilor si tapetati cu ele forma de jur imprejur (piscoturile sunt puse in picioare cu partea bombata spre peretii formei) si apoi pe fund (piscoturile se pun pe orizontala, stranse bine unul langa celalalt).
Umpleti forma, alternand un strat de compot cu unul de piscoturi si terminati cu un strat de piscoturi, cu partea plata in jos, lipite bine unele de altele. Acoperiti forma cu o farfurie, puneti peste farfurie o greutate si tineti sarlota la frigider pana a doua zi.
Inainte de-a o servi, curatati cele 2 mere pentru decorat, taiati-le bucati si rumeniti-le in unt, la foc potrivit, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Cand le intoarceti, aveti grija sa nu se rupa si verificati daca sunt patrunse cu varful unui cutit. Lasati-le apoi sa se raceasca pe o farfurie. Puneti intr-o craticioara cubuletele de zahar cu o lingura de apa rece si lasati-le sa fiarba la foc iute, pana ce se caramelizeaza frumos (sa nu fie maronii). Turnati peste ele inca o lingura cu apa si acoperiti vasul cu un capac.
Scoateti sarlota pe un platou si ornati-o cu bucatile de mar. In final, turnati peste sarlota si mere, sosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Sarlota de mere

Sarlota de mere

Mai intai se prepara siropul pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ibric, punem apa si zaharul

3 voturi    6 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Şarlotă cu mere

Şarlotă cu mere

Merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un vas de iena în care am pus folie de aluminiu

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg mere
  • 80 g unt + inca 20 g pentru uns forma
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g stafide
  • 30 piscoturi
  • 5 linguri rom.
  • Pentru ornat: 2 mere
  • 50 g unt
  • 10 cuburi de zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu mere