autor:

autor

» » Prajituri

Sarlota cu prune

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluat: 4 oua, 120 g zahar, 3 linguri apa calda, 125 g faina, praf de copt., Crema: 600 g prune, 250 ml apa, 100 g zahar, 8 foi gelatina, 600 g brinza de vaci, scortisoara, 80 g zahar, 250 ml frisca.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se toarna in tava mare ed aragaz unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Se scoate apoi din tava, se unge cu gem si se ruleaza intr-un prosop umed.
Prunele bucati se fierb cu apa, zaharul si gelatina, amestecand incontinuu. Se amesteca branza de vaci cu scortisoara, zaharul si sosul de prune si se lasa 40 min la rece. Se incorporeaza frisca batuta. Blatul se taie felii potrivit de groase. Se ia o sita mare si se pune blatul pe fundul si peretii ei. Se toarna crema si se acopera cu un rand de felii de blat. Se da 5 ore la rece. Inainte de servire se rastoarna cu grija pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
BUDINCA DE CAISE

BUDINCA DE CAISE

Biscuitii se inmoaie in lapte pana sunt foarte bine patrunsi. Separat se bat ouale, impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 3 linguri apa calda
  • 125 g faina
  • praf de copt.
  • Crema: 600 g prune
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 600 g brinza de vaci
  • scortisoara
  • 80 g zahar
  • 250 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cremes