autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SARLOTA CU RODII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Ingrediente
(pentru 12 felii):, 4 oua,, putina sare,, 410g.zahar,, 200g,faina,, 100g.amidon alimentar,, 2-3 linguri zahar praf,, 300g.smantana,, 2,5dl. suc natural de afine (din magazinele

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

37 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca ouale cu sarea ,se presara 250g.zahar si se amesteca continuu cu mixerul pana cand zaharul se dizolva ,apoi se adauga faina amestecata cu amidonul alimentar.Se pregatesc 2 tavi.Pe o tava se pune o hartie de copt cu diametrul de 18 cm.,pe care se pune 1/2 din compozitie.Restul , cu ajutorul aparatului special de ornat tortul, se fac 15 bastonase mici.Ambele compozitii se presara cu zahar pudra si se coc ,la 175*C, timp de 10 minute.Se scoate hartia si se lasa sa se raceasca.
2.Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt .De jur imprejur, se aseaza piscoturile.Se amesteca smantana cu 100g.zahar si cu sucul natural de afine.25g.gelatina se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet, se incorporeaza in amestecul de smantana si se adauga 250g.frisca batuta.Crema rezultata se pune in forma de tort si se tine la frigider 30 minute, pana crema se intareste.
3.400g.frisca se bate cu 60g.zahar si cu miezul batonului de vanilie.Restul de gelatina se dizolva in rom ,apoi se incorporeaza in frisca.Se aseaza crema peste cea de afine si se acopera cu blatul de tort.Se tine la rece 4 ore.
4.Se scot samburii de rodie .Restul de frisca se bate .
Se rastoarna sarlota pe o farfurie rotunda , se orneaza cu frisca si cu samburii de rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARLOTA CU RODII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Super reteta!arata delicios

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Arata minunat! Si cred ca este foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Arata f bine...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Ce bine arata!! Felicitari!

    • Fara foto

      andreea , 07 februarie 2009

      Super!! Bafta!

    • Fara foto

      Alina Marin, Project Manager Gustos.ro , 12 ianuarie 2009

      ATENTIE! Voturile se pot acorda retetelor DOAR din pagina concursului. Voturile realizate din aceasta pagina, prin sistemul de stelute, nu au nicio legatura cu concursul nostru si nu vor fi luate in considerare.

    • Fara foto

      Carol , 09 ianuarie 2009

      Intersant!Sunt 3 comentarii, dar apare doar un vot.Cred ca persoanele care au comentat , au si votat.Asa mi se pare normal.

    • Fara foto

      Carol , 09 ianuarie 2009

      Imi plac sarlotele, sunt un desert usor si deosebit de gustos.Ce sa spun despre rodii?Atat sucul, cat si semintele sunt un deliciu!

    • Fara foto

      cornelia , 08 ianuarie 2009

      Sper ca la vara sa pot minca acest deliciu facut de dna Veskas in persoana!

    • Fara foto

      Monako_Claus , 07 ianuarie 2009

      Mi se pare o reteta nu prea complicata... o voi incerca cu siguranta... pare foarte delicioasa... Monako_Claus

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

37 voturi

Ingrediente

  • (pentru 12 felii):
  • 4 oua,
  • putina sare,
  • 410g.zahar,
  • 200g,faina,
  • 100g.amidon alimentar,
  • 2-3 linguri zahar praf,
  • 300g.smantana,
  • 2,5dl. suc natural de afine (din magazinele

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Niko Stan (Chef de cuisine)

Super reteta!arata delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Amandine cu glazura de caramel