1.Se amesteca ouale cu sarea ,se presara 250g.zahar si se amesteca continuu cu mixerul pana cand zaharul se dizolva ,apoi se adauga faina amestecata cu amidonul alimentar.Se pregatesc 2 tavi.Pe o tava se pune o hartie de copt cu diametrul de 18 cm.,pe care se pune 1/2 din compozitie.Restul , cu ajutorul aparatului special de ornat tortul, se fac 15 bastonase mici.Ambele compozitii se presara cu zahar pudra si se coc ,la 175*C, timp de 10 minute.Se scoate hartia si se lasa sa se raceasca.
2.Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt .De jur imprejur, se aseaza piscoturile.Se amesteca smantana cu 100g.zahar si cu sucul natural de afine.25g.gelatina se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet, se incorporeaza in amestecul de smantana si se adauga 250g.frisca batuta.Crema rezultata se pune in forma de tort si se tine la frigider 30 minute, pana crema se intareste.
3.400g.frisca se bate cu 60g.zahar si cu miezul batonului de vanilie.Restul de gelatina se dizolva in rom ,apoi se incorporeaza in frisca.Se aseaza crema peste cea de afine si se acopera cu blatul de tort.Se tine la rece 4 ore.
4.Se scot samburii de rodie .Restul de frisca se bate .
Se rastoarna sarlota pe o farfurie rotunda , se orneaza cu frisca si cu samburii de rodie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii