autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sarlota de ciocolata cu nuca

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci sau migdale, 1 buc. lamiie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smintina

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pina se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sint amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smintina, amestecindu-se continuu pina se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore. Mod de servire Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de ciocolata cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigi polonezi

Covrigi polonezi

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu unt si ciocolata

Biscuiti cu unt si ciocolata

se amesteca untul cu faina , apooi daugati ouale si zaharul , un varf de sare dupa gust , asfel

26 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. zahar pudra
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. ciocolata
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 100 gr. nuci sau migdale
  • 1 buc. lamiie
  • 2 tablete de ciocolata
  • 3 pahare smintina

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac