autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sarlota de ciocolata si zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie, , 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema), , 25 piscoturi, , 6 galbenusuri, , 150 g zahar + inca o lingura, , 50 cl lapte, , 20 cl frisca batuta, , 5 foi de gelatina de 2 g, , 1 baton de vanilie, , 2 linguri lichior de zmeura.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.
Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, la foc mic, fara sa fiarba, amestecand regulat cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si se prinde de lingura. Luati-l de pe foc, adaugati foile de gelatina scurse si amestecati ca sa se dizolve.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o pe baia de apa sa se topeasca. Adaugati crema preparata anterior si bateti compozitia cu telul, ca sa devina omogena. Parfumati-o cu o lingura de lichior de zmeura si lasati-o sa se raceasca complet.
Incorporati frisca batuta in crema de ciocolata, adaugati zmeura decongelata si scursa bine si amestecati usor.
Turnati intr-o craticioara 20 cl de apa, adaugati o lingura cu zahar si lasati-o sa fiarba 2 minute, luati-o de pe foc si adaugati o lingura de lichior de zmeura. Inmuiati repede piscoturile in siropul astfel preparat (caldut) si asezati-le pe fundul si pe marginile formei. Turnati peste ele crema de ciocolata si zmeura, acoperiti-o cu restul de piscoturi imbibate si dati sarlota 24 de ore la frigider.
Scoateti-o din forma in ultimul moment si serviti-o rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sarlota cu zmeura si ciocolata

Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs. Am amestecat galbenusurile cu zaharul,

6 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Papucei

Papucei

Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei. Margarina

17 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie
  • 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema)
  • 25 piscoturi
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar + inca o lingura
  • 50 cl lapte
  • 20 cl frisca batuta
  • 5 foi de gelatina de 2 g
  • 1 baton de vanilie
  • 2 linguri lichior de zmeura.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi