Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.
Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, la foc mic, fara sa fiarba, amestecand regulat cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si se prinde de lingura. Luati-l de pe foc, adaugati foile de gelatina scurse si amestecati ca sa se dizolve.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o pe baia de apa sa se topeasca. Adaugati crema preparata anterior si bateti compozitia cu telul, ca sa devina omogena. Parfumati-o cu o lingura de lichior de zmeura si lasati-o sa se raceasca complet.
Incorporati frisca batuta in crema de ciocolata, adaugati zmeura decongelata si scursa bine si amestecati usor.
Turnati intr-o craticioara 20 cl de apa, adaugati o lingura cu zahar si lasati-o sa fiarba 2 minute, luati-o de pe foc si adaugati o lingura de lichior de zmeura. Inmuiati repede piscoturile in siropul astfel preparat (caldut) si asezati-le pe fundul si pe marginile formei. Turnati peste ele crema de ciocolata si zmeura, acoperiti-o cu restul de piscoturi imbibate si dati sarlota 24 de ore la frigider.
Scoateti-o din forma in ultimul moment si serviti-o rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii