autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sarlota de ciocolata si zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie, , 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema), , 25 piscoturi, , 6 galbenusuri, , 150 g zahar + inca o lingura, , 50 cl lapte, , 20 cl frisca batuta, , 5 foi de gelatina de 2 g, , 1 baton de vanilie, , 2 linguri lichior de zmeura.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.
Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, la foc mic, fara sa fiarba, amestecand regulat cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si se prinde de lingura. Luati-l de pe foc, adaugati foile de gelatina scurse si amestecati ca sa se dizolve.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o pe baia de apa sa se topeasca. Adaugati crema preparata anterior si bateti compozitia cu telul, ca sa devina omogena. Parfumati-o cu o lingura de lichior de zmeura si lasati-o sa se raceasca complet.
Incorporati frisca batuta in crema de ciocolata, adaugati zmeura decongelata si scursa bine si amestecati usor.
Turnati intr-o craticioara 20 cl de apa, adaugati o lingura cu zahar si lasati-o sa fiarba 2 minute, luati-o de pe foc si adaugati o lingura de lichior de zmeura. Inmuiati repede piscoturile in siropul astfel preparat (caldut) si asezati-le pe fundul si pe marginile formei. Turnati peste ele crema de ciocolata si zmeura, acoperiti-o cu restul de piscoturi imbibate si dati sarlota 24 de ore la frigider.
Scoateti-o din forma in ultimul moment si serviti-o rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sarlota cu zmeura si ciocolata

Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs. Am amestecat galbenusurile cu zaharul,

6 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Budinca Zebra

Budinca Zebra

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele

13 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie
  • 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema)
  • 25 piscoturi
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar + inca o lingura
  • 50 cl lapte
  • 20 cl frisca batuta
  • 5 foi de gelatina de 2 g
  • 1 baton de vanilie
  • 2 linguri lichior de zmeura.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti marmorati