autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Sarlota de mere

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2014

Ingrediente
Pentru o tava de 23/10:, -8 mere mari (1 kg), -50 g unt, -3 linguri de zahar, -o lingurita cu varf de scortisoara, -4 linguri cu gem de caise, -3 linguri cu varf de nuci taiate la cutit, -200 g piscoturi de sampanie, , Pentru sirop:, -200 ml apa, -4 linguri de zahar, -o esenta de rom(25ml), , Pentru decor:, -250 ml frisca ulala

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai intai se prepara siropul pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ibric, punem apa si zaharul la fiert. Fierbem 10 minute si oprim focul. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.



Merele spalate, le curatam de coaja, scoatem casuta cu samburi si le taiem felii subtiri. Intr-o cratita punem untul si zaharul.Punem pe foc si cand untul s-a topit,adaugam feliile de mere. Fierbem la foc mai mare, amestecand usor, sa nu se zdrobeasca pana cand a scazut toata zeama ce a lasat-o merele. Dupa ce a scazut toata zeama,oprim focul si lasam sa se racoreasca.



Apoi adaugam gemul de caise, scortisoara, miezul de nuca taiat marunt la cutit. Amestecam usor si lasam la o parte. Pregatim o tava de chec, cu dimensiunea de 23/10 cm. O captusim cu folie alimentara. Piscoturile le taiem dupa inaltimea tavii. .Le insiropam (in siropul ce l-am facut cu rom) si le punem pe fundul si pe marginile tavii,cu taietura in sus.



Punem umplutura, presand usor cu dosul unei linguri, iar deasupra vom pune bucatelele ramase de piscoturi, tot insiropate. Presam usor, invelim cu folie si dam la rece, cel putin 2 ore.



Dupa timpul de racire, punem tava pe masa, desfacem folia, punem un platou deasupra, prindem de capete, atat platoul cat si tava si cu o miscare rapida, rasturnam sarlota pe platou. Scoatem usor folia si decoram cu frisca batuta. Servim rece, alaturi de un mot de frisca. Este delicioasa!



Reteta in pasi...

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/sarlota-de-mere.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Şarlotă cu mere

Şarlotă cu mere

Merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un vas de iena în care am pus folie de aluminiu

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Fagure

Fagure

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Pe urma se adauga si galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Enaiche , 27 octombrie 2014

    Multumesc Rodica ! In mod sigur il voi face .

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Cat de bun este si arata tare fain ! Parca as mai adaiga o crema de vanilie, linga....asta dupa gustul meu. MI-NU-NAT tortuletul!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 29 septembrie 2014

    Cat de bun este si arata tare fain ! Parca as mai adaiga o crema de vanilie, linga....asta dupa gustul meu. MI-NU-NAT tortuletul!

    • Fara foto

      Krucso Horst , 18 mai 2014

      Add a comment...

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 12 mai 2014

      Miori,ai incredere....nu, nu este prea dulce,este numai buna!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

      Buna reteta poate prea dulce caci este si sirop si merele cu zahar si dulceata-eu cred ca se poate folosi zeama merelor la insiropare si ar fii mai putin zahar!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23/10:
  • -8 mere mari (1 kg)
  • -50 g unt
  • -3 linguri de zahar
  • -o lingurita cu varf de scortisoara
  • -4 linguri cu gem de caise
  • -3 linguri cu varf de nuci taiate la cutit
  • -200 g piscoturi de sampanie
  • Pentru sirop:
  • -200 ml apa
  • -4 linguri de zahar
  • -o esenta de rom(25ml)
  • Pentru decor:
  • -250 ml frisca ulala

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Cat de bun este si arata tare fain ! Parca as mai adaiga o crema de vanilie, linga....asta dupa gustul meu. MI-NU-NAT tortuletul!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane Raffaello