Mai intai se prepara siropul pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ibric, punem apa si zaharul la fiert. Fierbem 10 minute si oprim focul. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Merele spalate, le curatam de coaja, scoatem casuta cu samburi si le taiem felii subtiri. Intr-o cratita punem untul si zaharul.Punem pe foc si cand untul s-a topit,adaugam feliile de mere. Fierbem la foc mai mare, amestecand usor, sa nu se zdrobeasca pana cand a scazut toata zeama ce a lasat-o merele. Dupa ce a scazut toata zeama,oprim focul si lasam sa se racoreasca.
Apoi adaugam gemul de caise, scortisoara, miezul de nuca taiat marunt la cutit. Amestecam usor si lasam la o parte. Pregatim o tava de chec, cu dimensiunea de 23/10 cm. O captusim cu folie alimentara. Piscoturile le taiem dupa inaltimea tavii. .Le insiropam (in siropul ce l-am facut cu rom) si le punem pe fundul si pe marginile tavii,cu taietura in sus.
Punem umplutura, presand usor cu dosul unei linguri, iar deasupra vom pune bucatelele ramase de piscoturi, tot insiropate. Presam usor, invelim cu folie si dam la rece, cel putin 2 ore.
Dupa timpul de racire, punem tava pe masa, desfacem folia, punem un platou deasupra, prindem de capete, atat platoul cat si tava si cu o miscare rapida, rasturnam sarlota pe platou. Scoatem usor folia si decoram cu frisca batuta. Servim rece, alaturi de un mot de frisca. Este delicioasa!
Reteta in pasi...
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/sarlota-de-mere.html
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii