Sarlota de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarlota de portocale

Ingrediente

  • 4-5 portocale mijlocii + portocale pentru suc
  • 3 cutii pişcoturi de şampanie
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr tos
  • ¼ l lapte rece
  • 6 foi de gelatină
  • 900 ml frişcă lichidă
  • zahăr (îndulcitor Green Sugar)

Mod de preparare

Mai întâi se taie cele 4-5 portocale în rondele, după ce au fost decojite. Separat, se stoarce sucul de la celelalte portocale şi se înmoaie fiecare pişcot în sucul lăsat de acestea sau, o altă metodă, se pun portocalele într-un castron, în straturi, alternând cu zahăr, până se obţine un sirop în care se înmoaie pişcoturile. Dacă sunteţi în criză de timp şi nu aveţi răbdare/timp să stoarceţi portocale, se poate folosi şi suc de portocale din comerţ.

Crema:

6 gălbenuşuri de ou se freacă bine cu 6 linguri de zahăr tos, 1,4 l de lapte rece adăugat treptat, pe foc mic, până se îngroaşă şi dispare spuma de deasupra. Se adaugă coaja rasă de la o portocală şi vanilie, 6 foi de gelatină înmuiată şi umflată în apă rece. Se amestecă până se topeşte gelatina, apoi în continuare până se răceşte aproape complet.

Când crema e aproape rece, se toarnă deasupra 900 ml de frişcă bătută, amestecând uşor cu lingura până se omogenizează amestecul. Se ridică lingura uşor, începând cu fundul vasului spre suprafaţă, până se încorporează în frişcă toată crema.

O cratiţă de 3 litri se tapetează cu celofan umezit în apă rece. Pe fundul cratiţei se pun rondelele de portocale, cât mai compact, apoi un strat de cremă cu frişcă, peste care se așează pişcoturile, apoi cremă, apoi pişcoturi, cremă, pişcoturi. Se pune capacul cratiţei şi se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe platou şi se serveşte.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise