autor:

Fara foto

» » Prajituri

Sarlota de portocale

Autor: Covaci Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Covaci Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Ingrediente
4-5 portocale mijlocii + portocale pentru suc, 3 cutii pişcoturi de şampanie, 6 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr tos, ¼ l lapte rece, 6 foi de gelatină, 900 ml frişcă lichidă, zahăr (îndulcitor Green Sugar)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se taie cele 4-5 portocale în rondele, după ce au fost decojite. Separat, se stoarce sucul de la celelalte portocale şi se înmoaie fiecare pişcot în sucul lăsat de acestea sau, o altă metodă, se pun portocalele într-un castron, în straturi, alternând cu zahăr, până se obţine un sirop în care se înmoaie pişcoturile. Dacă sunteţi în criză de timp şi nu aveţi răbdare/timp să stoarceţi portocale, se poate folosi şi suc de portocale din comerţ.



Crema:

6 gălbenuşuri de ou se freacă bine cu 6 linguri de zahăr tos, 1,4 l de lapte rece adăugat treptat, pe foc mic, până se îngroaşă şi dispare spuma de deasupra. Se adaugă coaja rasă de la o portocală şi vanilie, 6 foi de gelatină înmuiată şi umflată în apă rece. Se amestecă până se topeşte gelatina, apoi în continuare până se răceşte aproape complet.

Când crema e aproape rece, se toarnă deasupra 900 ml de frişcă bătută, amestecând uşor cu lingura până se omogenizează amestecul. Se ridică lingura uşor, începând cu fundul vasului spre suprafaţă, până se încorporează în frişcă toată crema.



O cratiţă de 3 litri se tapetează cu celofan umezit în apă rece. Pe fundul cratiţei se pun rondelele de portocale, cât mai compact, apoi un strat de cremă cu frişcă, peste care se așează pişcoturile, apoi cremă, apoi pişcoturi, cremă, pişcoturi. Se pune capacul cratiţei şi se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe platou şi se serveşte.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Sarlota de portocale fara coacere

Sarlota de portocale fara coacere

Pentru început se rade coaja de la o portocală și se pune deoparte. Se decojesc cu grijă

11 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Uscatele dobrogene

Uscatele dobrogene

Din ingredintele de mai sus, se prepara un aluat care se intinde astfel incat sa rezulte o foaie

59 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4-5 portocale mijlocii + portocale pentru suc
  • 3 cutii pişcoturi de şampanie
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr tos
  • ¼ l lapte rece
  • 6 foi de gelatină
  • 900 ml frişcă lichidă
  • zahăr (îndulcitor Green Sugar)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajiturele cu zmeura