Mai întâi se taie cele 4-5 portocale în rondele, după ce au fost decojite. Separat, se stoarce sucul de la celelalte portocale şi se înmoaie fiecare pişcot în sucul lăsat de acestea sau, o altă metodă, se pun portocalele într-un castron, în straturi, alternând cu zahăr, până se obţine un sirop în care se înmoaie pişcoturile. Dacă sunteţi în criză de timp şi nu aveţi răbdare/timp să stoarceţi portocale, se poate folosi şi suc de portocale din comerţ.
Crema:
6 gălbenuşuri de ou se freacă bine cu 6 linguri de zahăr tos, 1,4 l de lapte rece adăugat treptat, pe foc mic, până se îngroaşă şi dispare spuma de deasupra. Se adaugă coaja rasă de la o portocală şi vanilie, 6 foi de gelatină înmuiată şi umflată în apă rece. Se amestecă până se topeşte gelatina, apoi în continuare până se răceşte aproape complet.
Când crema e aproape rece, se toarnă deasupra 900 ml de frişcă bătută, amestecând uşor cu lingura până se omogenizează amestecul. Se ridică lingura uşor, începând cu fundul vasului spre suprafaţă, până se încorporează în frişcă toată crema.
O cratiţă de 3 litri se tapetează cu celofan umezit în apă rece. Pe fundul cratiţei se pun rondelele de portocale, cât mai compact, apoi un strat de cremă cu frişcă, peste care se așează pişcoturile, apoi cremă, apoi pişcoturi, cremă, pişcoturi. Se pune capacul cratiţei şi se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe platou şi se serveşte.
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii