autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Sarlota preparata in graba

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Ingrediente
200g pişcoturi sau biscuiţi, 250g frişcă, 200g nuci pisate sau alune, 250g lapte, 3 linguri zahăr, 3-4 pahărele rom, fructe din dulceaţă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Laptele se indulceşte cu 3 linguri de zahăr, se adaugă romul. Se înmoaie pişcoturile în lapte apoi se aşază pe un platou, unul lângă altul, se presară cu nuci, se adaugă un strat de frişcă, operaţia se repetă. La sfârşit se garniseşte cu fructe din dulceaţă.

Se ţine la rece până se serveşte.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota preparata in graba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma. Se adauga apa si zaharul la albusuri

32 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata

19 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Mai bine am numi reteta "prajitura vesela". O idee buna ptr. atunci cand nu prea avem timp si vrem sa avem si un mic desert.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    O să fii veselă numai dacă mănânci şarlota singură şi toată odată.

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    3-4 paharele de rom?dupa ce mancam probabil o sa fim foarte vesele!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      mmmmmmmmm ce bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Am salvat reteta, un dulce f. rapid si f. bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200g pişcoturi sau biscuiţi
  • 250g frişcă
  • 200g nuci pisate sau alune
  • 250g lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3-4 pahărele rom
  • fructe din dulceaţă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

Mai bine am numi reteta "prajitura vesela". O idee buna ptr. atunci cand nu prea avem timp si vrem sa avem si un mic desert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide