autor:

flori de piatra

» » , Retete de post, Retete vegetariene

SARMALE CU CIUPERCI

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
varza acra, 1 cutie ciuperci taiate, 1 cana orez, 2 cepe mijlocii, morcov, telina, ulei, piper, cimbru, condimente pentru sarmale, boia dulce de ardei, bulion sau suc de rosii, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h

16 voturi

Mod de preparare

Se ia varza , se desfac foile si se spala in apa calduta.Daca varza este prea sarat se mai tin la desarat in apa cca. 1 ora.Intre timp ceapa tocata marunt se caleste pana devine aurie in ulei, apoi se pun morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici, se continua calirea lor mestecand continuu in craticioar sau tigaie . Se adauga putina apa calda , se pune orezul spalat in prealabil ,putin piper macinat, putina boia dulce de ardei , se mai pune putina apa calda pentru a nu se lipi compozitia, apoi se adauga ciupercile maruntite bine si scurse. Dupa ce s-au calit si amestecat bine se dau la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-aa racit aceasta compozitie se trece la efectuarea sarmalelor. Se ia o frunza de varza , se indepartea za nervurile si se pune cu lingura din compozitie si se ruleaza sarmaua ca orice alt tip de sarma. Se fac de marime medie. Se procedeaza astfel pana la terminarea intregii compozitii.
Asezarea sarmalelor in cratita in care urmeaza a fi fierte:
-pe fundul cratitei se pune un strat de varza tocata, cateva boabe de piper si putin cimbru.
-sarmalele se pun una cate una in cerc pana se termina toate sarmalele, ramanand in mijloc un gol ce va fi umplut cu varza tocata, boabe de piper, putin condiment de sarmale, cimbru, etc.
-peste ultimul rand de sarmale se pune de asemenea un stat de varza tocata cat sa le acopere
Atentie: nu se umple definitiv cratita, trebuie lasat spatiu de fierbere
Peste sarmalele astfel asezate in cratita se pune apa si ulei, se acopera, apoi se pun la fiert la foc mai mare pana incep sa fiarba. Cand incepe fierberea se micsoreaza focul si se fierb asa cca. 2 ore completandu-se ori de cate ori este nevoie cu apa calda. Cand sunt gata fierte (se incearca o sarma) se pune bulionul, foi de dafin si se mai dau la cuptor cca. 30 min.
Se servesc cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

11 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

4h

16 voturi

Ingrediente

  • varza acra
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 1 cana orez
  • 2 cepe mijlocii
  • morcov
  • telina
  • ulei
  • piper
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • boia dulce de ardei
  • bulion sau suc de rosii
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati")

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia