autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1 capatana varza acra, 200 g orez, 100 g pasat (porumb macinat mai mare) sau fulgi de ovaz, 300 g morcovi rasi pe razatoare mare, 1/2 telina, 1 ceapa, 1 lingurita pasta de tomate, 1 lingurita zahar, 1 legatura marar, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Caliti ceapa taiata marunt, adaugati telina si morcovii rasi. Condimentati cu sare si piper. Cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul spalat, pasta de tomate, mararul, chimenul si zaharul. Tineti amestecul pe foc 10', amestecand din cand in cand, apoi lasati-l la racit. Adaugati pasatul sau fulgii de ovaz si omogenizati amestecul. Condimentati daca mai este necesar. Cu acest amestec umpleti foile de varza. Fierbeti sarmalele la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU MORCOVI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu sfecla rosie

Orez cu sfecla rosie

Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete

9 voturi    3 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Legume cu mamaliguta

Legume cu mamaliguta

Se curata ceapa si se toaca, chiar si bucati mai mari. Intr-o tigaie se pune uleiul si apoi ceapa

7 voturi    10 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O reteta deosebita !

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    N-am pus niciodata la sarmale porumb, fulgi de ovaz si chimen, dar, cred ca merita incercata si aceasta reteta.Este interesanta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana varza acra
  • 200 g orez
  • 100 g pasat (porumb macinat mai mare) sau fulgi de ovaz
  • 300 g morcovi rasi pe razatoare mare
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita seminte de chimen macinate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Bame cu ciuperci si orez