Sarmale cu orez in foi de varza dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu orez in foi de varza dulce

Ingrediente

  • 1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de marar tocat
  • 250 g orez
  • 2-3 linguri pasta de tomate sau bullion
  • 150-200ml suc de rosii
  • 2-3 rosii
  • 2 buc. ardei gras (eu am folosit ardei congelat rosu si verde)
  • 100-150 ml ulei
  • 2-3 linguri stafide
  • 3-4 linguri miez de nuca macinat mai mare
  • sare,piper,ienibahar,condimente(cimbru,tarhon)
  • 7-8 piper boabe
  • 5-6 coriandru boabe
  • 3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
  • bors dupa gust (eu am folosit 250 ml)

Mod de preparare

Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare).

Foile se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea lor.

Eu am scos foile de varza de la congelator,le-am lasat la dezghetat,dupa care am trecut la formarea sarmalelor .

Ceapa tocata marunt si orezul ales,spalat si bine scurs,se calesc in toata cantitatea de ulei 4-5 minute la foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca si nici sa se rumeneasca ceapa.Orezul trebuie sa se intareasca putin,se adauga putina apa fiarta, un ardei tocat marunt,stafidele,miezul de nuca,se amesteca bine,se adauga bulionul sau pasta de tomate,mararul tocat,se potriveste de sare si condimente si se lasa sa fiarba un pic pana scade lichidul si orezul a fiert cam pe jumatate.

Foile de varza se umplu cu aceasta compozitie dupa ce s-a racorit putin.

Se aseaza compozitia pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste compozitie si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.

De aceasta data am format sarmalele la aparatul special de facut sarmale .

Foile ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza ardei tocat,rosii tocate, sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta de busuioc,felii de rosii,ardei rosu tocat, sucul de rosii ,putina apa fiarta si bors in functie de gust si preferinta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta,suc de rosii si bors.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise