autor:

vandas3

» » Retete de post

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Ingrediente
– 250 g orez, , – 100 g seminte de dovleac, , – 200 ml ulei, , – 2 morcovi mari, , – 4-5 cepe potrivite, , – 1 capatana mare de varza murata, , – verdeata (patrunjel, marar), , – sare si piper dupa gust, , – 1 lingurita cu cimbru uscat, , – 2 linguri cu bulion, , – 2 lingurite cu boia dulce de ardei, , – 4 linguri cu malai (sau pasat daca aveti), , – 500 g bureti (eu am folosit opintici), , – 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt (optional), , – o ramura de cimbru, , – 1-2 frunze de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea dorita. De la fiecare frunza taiati cotoarele, adica capetele tari ale frunzei. Pentru sarmale este buna numai varza cu frunzele subtiri.

Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata, se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Eu am avut opintici congelati asa ca i-am decongelat inainte de a-i toca. Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica se caleste 3-4 minute in ulei. Se adauga apoi opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga si orezul spalat si scurs de apa. Eu l-am umflat putin inainte (am pus peste el apa cat sa-l cuprinda si l-am tinut pe foc 4-5 minute). Am mai adaugat si doi ardei grasi copti, taiati marunt. Se amesteca in compozitie. Se ia cratita de pe foc si se lasa la odihna 4-5 minute. Se adauga apoi sare si piper macinat (eu am folosit un mozaic de piper), o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei dulce, bulionul si malaiul. Se amesteca. Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa sau pe masa, se pune o lingura de tocatura, asezata ca un rulou pe latimea verzei, astfel incat ca si la un capat si la celalalt al tocaturii sa ramana 2 cm de frunza libera. Se intoarce un capat ingust al frunzei peste rulou si se aduce si un capat lung al acesteia peste carne, rulandu-se impreuna pana la celalalt capat al frunzei. Apoi cu degetele se introduce si capatul care a ramas liber. Frunzele ramase se taie pe langa nervura din mijloc, se suprapun mai multe si se taie fideluta. Intr-o oala de 4-5 l se pune o ramura de cimbru,1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si un strat de varza taiata fideluta. Apoi se aseaza in randuri suprapuse sarmalele. Deasupra se acopera sarmalele cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita cat sa le cuprinda. Se pun la foc mijlociu. Cand incepe sa fiarba se mai micsoreaza focul. Se fierb aproximativ 90-120 de minute (daca apa a scazut se mai poate adauga apa clocotita).Se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga. Puteti pune peste ele si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu seminte de dovleac si opintici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cartofi copti

Cartofi copti

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja pentru 10 minute. Dupa ce s-au fiert pe jumatate

5 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • – 250 g orez
  • – 100 g seminte de dovleac
  • – 200 ml ulei
  • – 2 morcovi mari
  • – 4-5 cepe potrivite
  • – 1 capatana mare de varza murata
  • – verdeata (patrunjel
  • marar)
  • sare si piper dupa gust
  • – 1 lingurita cu cimbru uscat
  • – 2 linguri cu bulion
  • – 2 lingurite cu boia dulce de ardei
  • – 4 linguri cu malai (sau pasat daca aveti)
  • – 500 g bureti (eu am folosit opintici)
  • – 2 ardei grasi rosii
  • copti si taiati marunt (optional)
  • – o ramura de cimbru
  • – 1-2 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Șmarn