autor:

Adela Zilahi

» » Retete de post

Sarmale cu soia si ciuperci

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2012

Ingrediente
50 gr soia granule, 1 ceapa mare, 1 morcov, 3-4 ciuperci mari Champignon, sare, piper, 50 ml ulei, marar, cimbru uscat, 2 linguri rosii taiate cuburi in suc, 1 ligura pasta de ardei, 2 linguri de orez, 150 ml bulion, 1 varza murata mijlocie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata, se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt.
Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul ras si lasam pana ce se inmoaie.
Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade zeama lasata de ele. Apoi, adaugam orezul spalat in 2-3 ape , condimentam cu sare, piper, marar si cimbru si lasam sa se caleasca, pana ce devine usor transparent.
Adaugam doua linguri de rosii taiate cuburi in suc propriu si o lingura de pasta de ardei.
Apoi soiaua, bine scursa de apa, amestecam si lasam 1-2 min pe foc, apoi luam deoparte.
Acum urmeaza sa asamblam sarmalutele, se ia cate o frunza de varza, se pune o gramajoara de compozitie si se impacheteaza, acum impachetatul las la atitudinea voastra, le puteti face si palni, eu le fac in forma de galuscute :).
Se ea un vas termorezistent, se unge cu o lingura de ulei, asezam sarmalutele, mie mi-au incaput toate, nu a fost nevoie sa le suprapun, am presarat cu cimbru si marar, am turnat bulionul si am completat cu apa sa acopere sarmalutele si am bagat la cuptor, asta nu inainte sa asez o folie de aluminiu ( sa nu deie afara si sa stropeasca cuptorul, doar se aseaza , nu se acopera ermetic)
Am lasat la cuptor o ora pana ce au scazut aproape toata zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu soia si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ness cafe frappe cu bautura din soia

Ness cafe frappe cu bautura din soia

Nessul cu bautura din soia, zaharul si esenta de rom se mixeaza foarte bine intr-un shaker 30 de

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de post
Guacamole în stil mexican

Guacamole în stil mexican

Puteţi să puneţi totul în mixer sau să le tăiaţi cu mâna cât de fin doriţi. Avocado îl

9 voturi    3 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tiu Nicusor Si Ionela , 25 mai 2014

    ESTE CEA MAI BUNA RETETA PENTRU MINE..

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

20 voturi

Ingrediente

  • 50 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3-4 ciuperci mari Champignon
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • marar
  • cimbru uscat
  • 2 linguri rosii taiate cuburi in suc
  • 1 ligura pasta de ardei
  • 2 linguri de orez
  • 150 ml bulion
  • 1 varza murata mijlocie

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
MANCARE DE BAME