autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmale de post

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
100 gr soia, , 0,5 kg ceapă, , 200 gr orez (o cană), , 2-3 mere, , 100-150 gr bulion, , 50-100 gr vegeta, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune 1 litru de apă la fiert şi când dă în clocot se pune soia şi se fierbe 30 minute.
Se taie 4 felii de pâine cubuleţe şi se prăjesc în tigaie în ulei până se fac roşiatice (nu negre). Ceapa tăiată solzişori se căleşte în ulei. După ce s-a fiert soia se scurge bine şi se amestecă cu ceapa călită, merele (fără coaje) rase, orezul, bulionul, vegeta şi piper dupâ gust. Dacă sarmalele nu se fac de post se poate pune 1-2 ouă pentru a se lega compoziţia mai bine. În acest caz ceapa şi pâinea se pot căli în untură.
Se înfăşoară sarmalele, se pun în oală şi se fierb la foc potrivit.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Ceapă bine mărunţită se căleşte în tigaie împreună cu uleiul. Adăugăm apoi legumele

42 voturi    33 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca,

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Fara foto

    Cretu Corneliu (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Această reţetă o am din zona Lugojului. Sarmalele sunt foarte gustoase şi mulţi prieteni au spus că sunt cu carne. Combinaţia şi raportul ingredientelor trebuie păstrate. Bineânţeles că fiecare poate să înlocuiască componentele cu altele rezultând o multitudine de combinaţii, dar în acest caz nu mai este această reţetă ci alta. Pâinea prăjită dă un gust deosebit şi leagă compoziţia.

    • Fara foto

      valentina , 16 martie 2009

      In loc de mere, se pune un morcov marime mijlocie, putina telina, eventual un cartof fiert, toate rase pe razatoarea mica. Se pot adauga 1-2 linguri nuci macinate marunt (ies sarmalele excelente).

    • Fara foto

      dantel (Bucatar sef) , 13 martie 2009

      La ce foloseste painea prajita?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 100 gr soia
  • 0,5 kg ceapă
  • 200 gr orez (o cană)
  • 2-3 mere
  • 100-150 gr bulion
  • 50-100 gr vegeta
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Piure de urzici