autor:

aurel chirculescu

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Sarmale de post

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
o varza murata mai mare, o cana cu orez, 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude, bulion, sare, piper, cimbru, oregano, foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Se desfac foile de varza si se pun in apa rece, 20 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca co orezul si cu faina obtinuta din macinarea semintelor de dovleac( se poate face intru-n blendre, dupa care se cerne). Se potrivesc de sare si piper, se condimenteaza cu putin cimbru si oregano, dupa care se fac sarmale le potrivit de mari. Se aseaza itr-o oala astfel incat sa nu depaseasca cam 3/4 din capacitatea oalei. Printre randurile de sarmale se pune si bulionu si cateva foi de dafin. se acopera cu apa si se dau la cuptor timp de cel putin 2 h, la foc mic. Cui ii place poate pune si o cana cu vin alb sec, ii va da o savoare deosebita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post, ca la mama acasa

Sarmale de post, ca la mama acasa

. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :) 2. Punem uleiul la incins intr-o

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post in foi de varza

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • o varza murata mai mare
  • o cana cu orez
  • 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Patatas bravas