Reteta postata pe: 22 martie 2009
Ingrediente
o varza murata mai mare, o cana cu orez, 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude, bulion, sare, piper, cimbru, oregano, foi de dafin.
Dificultate: Medie | Timp: 5h
Mod de preparare
Se desfac foile de varza si se pun in apa rece, 20 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca co orezul si cu faina obtinuta din macinarea semintelor de dovleac( se poate face intru-n blendre, dupa care se cerne). Se potrivesc de sare si piper, se condimenteaza cu putin cimbru si oregano, dupa care se fac sarmale le potrivit de mari. Se aseaza itr-o oala astfel incat sa nu depaseasca cam 3/4 din capacitatea oalei. Printre randurile de sarmale se pune si bulionu si cateva foi de dafin. se acopera cu apa si se dau la cuptor timp de cel putin 2 h, la foc mic. Cui ii place poate pune si o cana cu vin alb sec, ii va da o savoare deosebita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa.
Se
12 voturi
4 comentarii
3h 30 min
1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.
2. Spalam orezul in cateva ape si il
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010
O bunatate !