autor:

aurel chirculescu

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Sarmale de post

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
o varza murata mai mare, o cana cu orez, 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude, bulion, sare, piper, cimbru, oregano, foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Se desfac foile de varza si se pun in apa rece, 20 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca co orezul si cu faina obtinuta din macinarea semintelor de dovleac( se poate face intru-n blendre, dupa care se cerne). Se potrivesc de sare si piper, se condimenteaza cu putin cimbru si oregano, dupa care se fac sarmale le potrivit de mari. Se aseaza itr-o oala astfel incat sa nu depaseasca cam 3/4 din capacitatea oalei. Printre randurile de sarmale se pune si bulionu si cateva foi de dafin. se acopera cu apa si se dau la cuptor timp de cel putin 2 h, la foc mic. Cui ii place poate pune si o cana cu vin alb sec, ii va da o savoare deosebita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

12 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • o varza murata mai mare
  • o cana cu orez
  • 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Vinete umplute