autor:

aurel chirculescu

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Sarmale de post

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
o varza murata mai mare, o cana cu orez, 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude, bulion, sare, piper, cimbru, oregano, foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Se desfac foile de varza si se pun in apa rece, 20 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca co orezul si cu faina obtinuta din macinarea semintelor de dovleac( se poate face intru-n blendre, dupa care se cerne). Se potrivesc de sare si piper, se condimenteaza cu putin cimbru si oregano, dupa care se fac sarmale le potrivit de mari. Se aseaza itr-o oala astfel incat sa nu depaseasca cam 3/4 din capacitatea oalei. Printre randurile de sarmale se pune si bulionu si cateva foi de dafin. se acopera cu apa si se dau la cuptor timp de cel putin 2 h, la foc mic. Cui ii place poate pune si o cana cu vin alb sec, ii va da o savoare deosebita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca,

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Retete de post
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

11 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • o varza murata mai mare
  • o cana cu orez
  • 2 cepe mari,500 gr. de seminte de dovleac crude
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bomboane raw cu quinoa si cocos