Sarmale de post

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza murata mai mare
  • o cana cu orez
  • 2 cepe mari
  • 500 gr. de seminte de dovleac crude
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Se desfac foile de varza si se pun in apa rece, 20 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca co orezul si cu faina obtinuta din macinarea semintelor de dovleac( se poate face intru-n blendre, dupa care se cerne). Se potrivesc de sare si piper, se condimenteaza cu putin cimbru si oregano, dupa care se fac sarmale le potrivit de mari. Se aseaza itr-o oala astfel incat sa nu depaseasca cam 3/4 din capacitatea oalei. Printre randurile de sarmale se pune si bulionu si cateva foi de dafin. se acopera cu apa si se dau la cuptor timp de cel putin 2 h, la foc mic. Cui ii place poate pune si o cana cu vin alb sec, ii va da o savoare deosebita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise