autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Sarmale de post

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
200 g cuburi de soia, 2 verze murate (de 1,5-2 kg fiecare), 200 g orez, 2 morcovi, 4 cepe, 1 ardei gras proaspat sau congelat, optional cateva ciuperci champignon sau 2 lingurite concentrat de ciuperci, 100 ml ketchup, 300 ml bulion, 20 ml ulei, 1 legatura marar + patrunjel (verdeata uscata), boia, piper, cimbru, foi de dafin, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si morcovii, tocati totul marunt. Morcovii pot fi dati pe razatoarea mai mare. Puneti cuburile de soia la inmuiat in 0,5 l apa clocotita. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si morcovii, dar nu prajiti, adaugati putina apa, verdeata tocata, apoi adaugati orezul spalat, 100 ml bulion si lasati la foc mic pana se umfla orezul si scade complet zeama. Condimentati cu sare, piper, cimbru, ketchup, verdeata, boia (adaugati ciupercile tocate sau concentratul) si puneti totul intr-un lighenas.
Puneti cuburile de soia putin stoarse intr-un blender si mixati de 4-5 ori cantitati mai mici timp de 10-12 secunde. Pot fi date si prin masina de tocat.
Puneti soia tocata peste orezul cu legume, adaugati condimente dupa gust, verdeata, omogenizati bine compozitia, taiati foile de varza in bucati potrivite avand grija sa scoateti cotoarele si incepeti sa infasurati sarmalutele.
Asezati-le radial intr-o oala si puneti intre ele fasiute de ardei. In golul care ramane in mijloc puneti restul de ardei taiat bucati, varza tocata si 4-5 frunze de dafin. Eu am folosit varza tocata murata la borcan cu morcuv ras. Am pus un strat de varza tocata pe fundul oalei si unul deasupra sarmalelor. Turnati bulionul si apa cat sa acopere foarte putin sarmalele, aduceti-le la punctul de fierbere pe aragaz, apoi dati-le la cuptorul deja incins la foc mediu cam 40 minute.
Verificati pe la jumatatea timpului daca nu a scazut prea mult zeama si completati cu putina apa fierbinte, bulion sau daca doriti putina zeama de varza, dupa gust.
Scoateti-le pe un platou si decorati cu foi de dafin si fasiute de ardei. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post

Sarmale de post

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il

7 voturi    3 comentarii
3h
Retete de post
Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca,

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Sunt delicioase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Felicitari Doina, sunt super bune,ai mei au fost incantati !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • 200 g cuburi de soia
  • 2 verze murate (de 1,5-2 kg fiecare)
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras proaspat sau congelat
  • optional cateva ciuperci champignon sau 2 lingurite concentrat de ciuperci
  • 100 ml ketchup
  • 300 ml bulion
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar + patrunjel (verdeata uscata)
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu legume